Yusuf Kaplan Yeni Şafak Gazetesi

Zihnî işgal meyvesini verdi: Sosyolojik ve kültürel yıkım kontrolden çıktı!

15 Temmuz darbe girişimi, Türkiye'nin içindeki şebekelerin dışarıdaki şer güçler tarafından gözümüzün içine baka baka kullanılmasıyla gerçekleştirilen bir girişimdi! FETÖ, sadece...

14 Temmuz 2024 | 443 okunma

15 Temmuz darbe girişimi, Türkiye'nin içindeki şebekelerin dışarıdaki şer güçler tarafından gözümüzün içine baka baka kullanılmasıyla gerçekleştirilen bir girişimdi!

FETÖ, sadece devleti ele geçirmeye çalışan bir ihanet şebekesi değildi. Meseleye “paralel devlet” kavramlaştırmasıyla yaklaşanlar, meselenin gerçek boyutlarını ve sonuçlarını okumayadılar! Okuyamazlardı; çünkü belli bir entelektüel birikim, çap gerektiren bir şeydi bu. İlaveten de bütün mazlumları ayağa kaldıracak bir tarihî misyonu adım adım, aşama aşama hayata ve harekete geçirecek medeniyet çapında büyük iddiaların, rüyaların adamı olmak şarttı.


Paralel devlet tehlikesinden ziyade FETÖ'de somutlaşan, İslâm'ın dönüştürülmesi projesiydi bu: Bir grubun istihbarat örgütleri ve şer güçler tarafından iktidar / güç vaadiyle ayartılması ve kullanılması projesiydi bu. Sadece FETÖ değil, bazı diğer küresel güçler tarafından icat edilen ve kullanılan diğer örgütlerle İslâm'ın dönüştürülmesi ve tarihî bir yürüyüşe soyunmasının önünün kesilmesi projesiydi bu: Bu projenin adı İslâm'ın protestanlaştırılması'ydı.

FETÖ sorunu, paralel devlet sorunundan daha ürpertici bir sorundu: “Paralel din”...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Eşyanın tasallutundan kurtulmak ve eşyaya tasarrufta bulunmak... 16 Eylül 2024 | 42 Okunma Eşyanın tasallutundan kurtulmak ve eşyaya tasarrufta bulunmak... 16 Eylül 2024 | 86 Okunma Savunma / eziklik psikolojisi, bize kazana kazana kaybettiriyor  15 Eylül 2024 | 358 Okunma Narin cinayeti: Türkiye’nin iki asırlık yok oluş hikâyesinin ürpertici resmi… 13 Eylül 2024 | 1.106 Okunma Pasif nihilizm ve mankurtlaşma zaferi! 09 Eylül 2024 | 559 Okunma