Ak Parti'den Emekli açıklaması! Maaş farkı ödemesi yatmayanlar dikkat

Ak Parti'den emekli açıklaması. Son dakika Ak Parti maaş farkı ödemesiyle ilgili açıklama yaptı. İşte maaş farkı yatmayanlar dikkat.

Ak Parti'den Emekli açıklaması! Maaş farkı ödemesi yatmayanlar dikkat

Sosyal Güvenlik Kurumu son dakika açıklamasıyla tüm emeklilere müjdeyi verdi. Son zamanlarda gündem olan emeklilerin maaş farkları ödendi. Detayları haberimizde…

SGK tarafından yapılan açıklamaya göre Emekli Sandığı olan emekliler için maaşlar ödendi. Yapılan ödemelerin sadece 14 günlük maaş farkları olduğu kaydedildi. Milyonlarca emekli için son zamanlarda hem muhalefetten hem de iktidar üzerinden üst üste açıklamalar geldi. Mümkün mertebe emeklilerin daha refah bir hayat yaşaması için büyük bir mücadele sürüyor. Özellikle maaşların arttırılması noktasında ciddi bir baskı olduğu kamuoyunda görülüyor.

Maaş Farkları Ödendi!

Milyonlarca emeklinin beklediği haber sonunda geldi. Yapılan açıklamada ise emekliler, malul, dul ve yetim aylığı alan kişiler için aylıklarda oluşan farkların ödeneceği açıklandı. Tam olarak Türkiye’de bu aylıkları alan 2 Milyon 441 Bin 795 kişi bulunuyor. 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere bu farkların ödeneceği kesinleşmiş oldu. İlgili vatandaşların maaşlarını yine aynı almış oldukları PTT veya ilgili banka üzerinden temin edebilecekleri söylendi. 26 Temmuz 2024 tarihindeyse tüm emeklilere gerekli ödemeler yatırıldı. Maaş farklarının da ödenmesiyle birlikte emekliler derin bir nefes almış oldu.

Ak Parti’den Emekliler Açıklaması

Ak Parti üzerinden emeklilere ilişkin açıklamalar gelmeye devam ediyor. Ak Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, Erdoğan’ın 29 Ekim’de Özel ile görüşerek açıklama yapabileceği belirtti. Mustafa Elitaş şu sözleri söyledi.

“Farkın ne zaman yatması önemli değil. 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olduğu için yatacak. Ay başında emekli maaşlarını alıyorsa 1 Ağustos'ta 12 bin 500 yerine 17 bin 500 alacaklar. Temmuz ayında farkları almayalı çok yüksek diye düşünüyorum”

Mustafa Elitaş, ayrıca Özgür Özel ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ileriki bir tarihte görüşebileceğini aktardı.

“Özgür Özel kendisini bir siyasi söylem yaparken dilini yumuşatmış. Her türlü eleştiriye açığız ama bu hakarete ulaşmasın. Sayın Cumhurbaşkanımız CHP'nin normalleşme sürecinin devam etmesini istedi. 29 Ekim'de bu şartlar çerçevesinde sanıyorum protokol amaçlı görüşmeler olur. Sayın Özel, kendi tarif ettiği normalleşmeyi yapılan görüşmelerde anormal açıklamalarla maalesef yaralıyor."

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Asıl olan iç cephedirçgerisi teferruattır Asıl olan iç cephedirçgerisi teferruattır
Tehlikenin ayak sesleri Tehlikenin ayak sesleri
12 Milyon Emekliye 13000 Lira Ödenecek 12 Milyon Emekliye 13000 Lira Ödenecek
Yüzde 50'den fazla zam geldi: Yarından itibaren geçerli! Yüzde 50'den fazla zam geldi: Yarından itibaren geçerli!
Yüzde 44 zam bombası! Mehmet Şimşek'e çağrı var Yüzde 44 zam bombası! Mehmet Şimşek'e çağrı var
Ziraat Bankası 8100 TL Ödeme Yapacak  Ziraat Bankası 8100 TL Ödeme Yapacak 
3 yaş erken emeklilik geldi! Emeklilik sistemi değişti 3 yaş erken emeklilik geldi! Emeklilik sistemi değişti
Benzin, Dizel ve LPG'de tabela yeniden değişti Benzin, Dizel ve LPG'de tabela yeniden değişti