Kademeli emeklilik koptu geldi! 1999-2000-2008 girişliler yaşadı! Her şey değişti

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için uzun süredir beklenen erken emeklilik düzenlemeleri nihayet yolda. Kademeli emeklilik sistemiyle, milyonlarca vatandaş yaş sınırını doldurmadan emekli olma imkanına kavuşacak.

Kademeli emeklilik koptu geldi! 1999-2000-2008 girişliler yaşadı! Her şey değişti

Kademeli emeklilik konusu, torba yasaya dahil edilip edilmeyeceği konusunda merak uyandırdı. Ancak SGK uzmanı Özgür Erdursun, bu düzenlemenin mevcut torba yasa kapsamına alınmadığını belirtti. Kademeli emeklilik için ayrı bir yasa tasarısının hazırlanması bekleniyor. Uzman Erdursun, düzenlemenin 2028 seçimleri öncesinde hayata geçirilme olasılığının yüksek olduğunu ifade etti.

Kimler Kapsanacak? Kademeli Emeklilik Şartları Nelerdir?

Yeni kademeli emeklilik düzenlemesi, 1999-2000-2008 yılları arasında SGK'ya kayıtlı olan sigortalıları hedef alıyor. Bu kişiler, EYT yasasının 8 Eylül 1999 sonrası sigortalıları kapsaması nedeniyle, sadece bir gün eksik kayıtlı olan milyonlarca vatandaşın emeklilik hayalleri suya düştü. Kademeli emeklilikle birlikte, bu grup için erken emeklilik fırsatı sunulacak.

Emeklilik Yaşı Nasıl Belirlenecek?

SGK uzmanı Özgür Erdursun, yeni düzenleme kapsamında kadınların emeklilik yaşının 46, erkeklerin ise 48 yaşından itibaren başlayacağını açıkladı. Ancak bu imkanın belirli bir tarih aralığında uygulanacağı ve tüm detayların henüz taslak aşamasında olduğu belirtildi. Kademeli emeklilik, belirlenen süre içinde başvuruların tamamlanması şartıyla uygulanabilir olacak.

Yeni Düzenlemenin Hayata Geçiş Tarihi

Kademeli emeklilik düzenlemesinin ne zaman yürürlüğe gireceği konusunda kesin bir tarih açıklanmasa da, SGK uzmanı Erdursun'un belirttiğine göre 2028 seçimleri öncesinde bu müjdenin geleneksel olacağı öngörülüyor. Beklenen yasa tasarısının hazırlanması ve ilgili mercilerce onaylanmasının ardından, erken emeklilik hakkını elde etmek isteyenler için kapılar açılacak.

EYT'yi kaçıran milyonlarca vatandaş, uzun süredir beklenen bu düzenlemeyle umutlandı. Erken emeklilik hakkının kazandırılması, ekonomik ve sosyal açıdan büyük bir rahatlama sağlayacak. Vatandaşlar, kademeli emeklilikle birlikte daha erken yaşta emekli olabilmenin yanı sıra, emeklilik dönemlerini de daha sağlıklı ve huzurlu geçirme imkanı bulacaklarını düşünüyor.

ÇOK OKUNAN HABERLER
Garanti Bankası Hesabınıza 18000 TL Ödedi Garanti Bankası Hesabınıza 18000 TL Ödedi
Emekli Maaşlarını Alma Günü Değişti Emekli Maaşlarını Alma Günü Değişti
Yenikapı’da balıkçılar palamuta ekliyor ; Balığın lezzetini 5 kat artıran sos Yenikapı’da balıkçılar palamuta ekliyor ; Balığın lezzetini 5 kat artıran sos
1800 Günle Erken Emeklilik Onaylandı 1800 Günle Erken Emeklilik Onaylandı
Yapı Kredi Bankası Hesabı Olanlar Dikkat Yapı Kredi Bankası Hesabı Olanlar Dikkat
Ziraat Bankası 18000 TL Hesaba Yatırdı Ziraat Bankası 18000 TL Hesaba Yatırdı
SON HABERLER
Garanti Bankası Hesaba Bugün 20.000 TL Yolladı Garanti Bankası Hesaba Bugün 20.000 TL Yolladı
10 milyon emekliye 10.000 TL ödeme onaylandı 10 milyon emekliye 10.000 TL ödeme onaylandı
Cumhurbaşkanı emekliler için yeni müjde duyurdu Cumhurbaşkanı emekliler için yeni müjde duyurdu
15.8 milyon emekliye ek ödeme geliyor! 15.8 milyon emekliye ek ödeme geliyor!
Artık emekliler tek kuruş vermeyecek: Fatura ve toplu taşıma bedava oluyor Artık emekliler tek kuruş vermeyecek: Fatura ve toplu taşıma bedava oluyor
Emekli Maaşları Yenileniyor: Değişikliklerin Uygulama Tarihi Belli oldu Emekli Maaşları Yenileniyor: Değişikliklerin Uygulama Tarihi Belli oldu
16 milyon emekli bugün 10.000 TL alacak 16 milyon emekli bugün 10.000 TL alacak
Az Primle Yaş Şartsız Erken Emeklilik Onaylandı: 1800 Gün Yeterli Az Primle Yaş Şartsız Erken Emeklilik Onaylandı: 1800 Gün Yeterli