Beyler başınız dertte! Bilimsel olarak kanıtlandı: Güzel kadınla konuşan erkek aptallaşıyor!

Bilimsel olarak kanıtlandı... Hollanda’daki Radboud Üniversitesi’nde yapılan araştırmaya göre güzel kadınlarla etkileşime geçen erkeklerin bilişsel işlevlerinin geçici olarak gerileyebileceği sonucunu ortaya koydu. Ünlü Psikolog Dr. George Fieldman ise durumu “Bir erkek güzel bir kadınla tanıştığında, ona ‘üreme odaklı’ yaklaşır. Fakat bir kadın zenginlik, gençlik ve nezaket gibi başka özelliklerin de işaretlerini arar” diyerek açıkladı. İşte detaylar...

Beyler başınız dertte! Bilimsel olarak kanıtlandı: Güzel kadınla konuşan erkek aptallaşıyor! - Resim: 1

Bilim insanlarının yaptığı araştırma, güzel kadınlarla etkileşime geçen erkeklerin bilişsel işlevlerinin geçici olarak gerileyebileceği sonucunu ortaya koydu.

Beyler başınız dertte! Bilimsel olarak kanıtlandı: Güzel kadınla konuşan erkek aptallaşıyor! - Resim: 2

İngiliz Psikoloji Derneği üyesi Psikolog Dr. George Fieldman, "Bir erkek güzel bir kadınla tanıştığında ona, 'üreme odaklı' yaklaşır. Fakat bir kadın zenginlik, gençlik ve nezaket gibi başka özelliklerin de işaretlerini arar" dedi.

Beyler başınız dertte! Bilimsel olarak kanıtlandı: Güzel kadınla konuşan erkek aptallaşıyor! - Resim: 3

Hollanda’daki Radboud Üniversitesi’ndeki psikologlar, içlerinden birisinin; çekici bir kadından aşırı etkilenip, ev adresini bile unutması sonucunda bir deney yapmaya karar verdi.

Beyler başınız dertte! Bilimsel olarak kanıtlandı: Güzel kadınla konuşan erkek aptallaşıyor! - Resim: 4

Diğer erkeklerin de aynı şekilde etkilenip etkilenmediğini görmek için 40 heteroseksüel erkek öğrenci üzerinde bir araştırma yapıldı. Erkek öğrenciler, oldukça basit bir hafıza testinden geçti.