Detaylar belli oldu! Kimler asgari ücret desteği alacak? Emekli ayrıntısına dikkat!

Sosyal Güvenlik Kurumu, işçi başına 500 TL'ye çıkarılan asgari ücret desteğinin ayrıntılarıyla ilgili genelge yayımladı. İşverenlere asgari ücret desteğinin detayları netleşmiş oldu. Kimler asgari ücret desteği alacak, emekli çalışanlar da alacak mı? İşte tüm ayrıntılar...

Detaylar belli oldu! Kimler asgari ücret desteği alacak? Emekli ayrıntısına dikkat! - Resim: 1

Sosyal Güvenlik Kurumu işçi başına 500 liraya çıkartılan asgari ücret desteği ile ilgili genelge yayımladı. Asgari ücret desteğinden çocuk bakıcısı, hasta bakıcısı, bahçıvan ve gündelikçi çalıştıranlar da yararlanacak.Destek ücretleri nakit olarak değil işverenin ödeyeceği sigorta priminden hesaba geçirilecek. İşte detaylar...

Detaylar belli oldu! Kimler asgari ücret desteği alacak? Emekli ayrıntısına dikkat! - Resim: 2

2023'ün ikinci yarısında uygulanacak işverenlere asgari ücret desteğinin detayları Sosyal Güvenlik Kurumu'nun yayımladığı genelge ile belli oldu. 2023’ün ocak-haziran döneminde günlük 13.33 lira, aylık 399.90 lira olarak verilen asgari ücret desteği, temmuz-aralık döneminde günlük 16.66 lira, aylık 499.80 lira olarak uygulanacak.

Detaylar belli oldu! Kimler asgari ücret desteği alacak? Emekli ayrıntısına dikkat! - Resim: 3

Buna göre işverene verilen asgari ücret desteği yüzde 25 artırılmış oldu. Sağlanacak destek nakit olarak değil işverenlerin ödeyeceği miktardan mahsup edilecek.

Detaylar belli oldu! Kimler asgari ücret desteği alacak? Emekli ayrıntısına dikkat! - Resim: 4

Asgari ücret desteği yalnızca uzun vadeli sigorta kollarına bağlı çalışanlar için ödenecek ve destekten sadece özel sektör işverenleri yararlanacak. Kamuda işçi olarak çalışanlar için destek ödemesi verilmeyecek.