HAYDA!!! Türklerin vizesiz gidebildiği gelişmiş ülkeye vize şartı geldi”

Gelişmiş ülkelerin düzensiz göçmen politikaları ve uluslararası arenadaki konumları doğrultusunda Türkiye'ye yönelik vize kısıtlamaları artarken, Japonya da bu listede yerini aldı.

HAYDA!!! Türklerin vizesiz gidebildiği gelişmiş ülkeye vize şartı geldi”

Schengen bölgesi ve ABD'nin Türk vatandaşlarına yönelik vize ret oranları zirveye ulaşırken, Japonya da vizesiz seyahat imkânı sunduğu en gelişmiş ülkeler arasında bulunmasına rağmen, Türk vatandaşlarına yönelik zorunlu vize uygulamasını hayata geçirecek.

Vize Ret Oranlarında Tarihi Zirve

Son yıllarda, özellikle Schengen bölgesi ve ABD, Türk vatandaşlarının yaptığı vize başvurularında önemli oranda artış gösteren ret oranları ile dikkat çekiyor. Bu gelişme, Türkiye'nin uluslararası arenadaki konumunu ve göç politikalarını yeniden değerlendirmesine neden olurken, Japonya'nın da benzer bir adım atması bekleniyordu. Ancak, Japonya'nın bu kararı resmi olarak açıklaması sürpriz oldu.

Japonya'dan Gelen Kötü Haber

Japonya, Türk vatandaşlarına yönelik vizesiz seyahat imkânını 1 Ekim 2024 tarihi itibarıyla sona erdirecek. Embassy of Japan'da yayınlanan resmi açıklamada, Japonya'nın vizesiz giriş politikasında değişikliğe gidileceği ve artık konsolosluklar aracılığıyla vize başvurularının yapılmasının zorunlu hale geleceği belirtildi.

Konsolosluk Başvurusu Zorunlu Hale Gelecek

Yeni düzenleme ile birlikte, Türkiye'den Japonya'ya yapılacak uçuşlarda tıpkı ABD ve Avrupa ülkelerine seyahatlerde olduğu gibi konsolosluk başvurusu zorunlu olacak. Önceden, Japonya'ya giriş yapmak isteyen Türk vatandaşları, herhangi bir masraf ödemeden havalimanlarında alınabilen vizelerden faydalanabiliyordu. Ancak, yeni uygulama ile bu imkân sona erecek ve vize almak için konsolosluk süreci gerekecek.

Japonya'nın bu kararı almasında, özellikle son aylarda Saitama bölgesinde yaşanan güvenlik olaylarının etkili olduğu belirtiliyor. Bu olaylar, Japon hükümetinin göç politikalarını sıkılaştırmasına yol açarken, Türk vatandaşlarının da bu değişiklikten etkilenmesi kaçınılmaz hale geldi. Japonya hükümeti, güvenlik endişeleri doğrultusunda vize politikalarını yeniden gözden geçirdiğini ifade etti.

Kaynak: Ekonomim

ÇOK OKUNAN HABERLER
Yapı Kredi Bankası Hesabı Olanlar Dikkat Yapı Kredi Bankası Hesabı Olanlar Dikkat
19-20-21 Eylül Tarihlerinde Emekliler Maaşlarına Ek Olarak, Devlet Destekli 40.000 TL Ödeme Olacak, 3 Banka Birleşti 19-20-21 Eylül Tarihlerinde Emekliler Maaşlarına Ek Olarak, Devlet Destekli 40.000 TL Ödeme Olacak, 3 Banka Birleşti
16 milyon emekli bugün 10.000 TL alacak 16 milyon emekli bugün 10.000 TL alacak
Akbank'tan Müjdeli Haber ve 100.000 TL Ödeme Haberi Akbank'tan Müjdeli Haber ve 100.000 TL Ödeme Haberi
Kamu Bankası Emekliye 100.000 TL Verdi! Kamu Bankası Emekliye 100.000 TL Verdi!
SGK açıkladı, Yüzde 35 fazla maaş için başvuru başladı SGK açıkladı, Yüzde 35 fazla maaş için başvuru başladı
SON HABERLER
SON DAKİKA! Bankamatik Kartınıza 15000 TL Yatacak SON DAKİKA! Bankamatik Kartınıza 15000 TL Yatacak
1-2-3-4-5 BİN TL Düşük Para İhtiyacı Olanlar Dikkat! Akbank Onay Verecek 1-2-3-4-5 BİN TL Düşük Para İhtiyacı Olanlar Dikkat! Akbank Onay Verecek
TFF'den Süper Lig Kulüplerine Para Cezası ve Oyunculara Men Cezası TFF'den Süper Lig Kulüplerine Para Cezası ve Oyunculara Men Cezası
Cillian Murphy’den Yeni Film: Oppenheimer’ın Ardından “Small Things Like These” Cillian Murphy’den Yeni Film: Oppenheimer’ın Ardından “Small Things Like These”
Mansur Yavaş'tan İddialara Sert Yanıt: "Kirli Siyasete Alet Olmayacağım" Mansur Yavaş'tan İddialara Sert Yanıt: "Kirli Siyasete Alet Olmayacağım"
Bakan Yerlikaya'nın Diyarbakır Ziyareti ve Narin Güran Cinayeti Açıklaması Bakan Yerlikaya'nın Diyarbakır Ziyareti ve Narin Güran Cinayeti Açıklaması
Halkbank IBAN'a 6700 TL Halkbank IBAN'a 6700 TL
Burak Yılmaz, Trabzonspor Taraftarlarıyla Gerginlik Yaşadı! Polis Müdahale Etti Burak Yılmaz, Trabzonspor Taraftarlarıyla Gerginlik Yaşadı! Polis Müdahale Etti