Atatürk’le ilgili yanlış bilinen doğrular!
Atatürk’le ilgili o kadar çok şeyi yanlış biliyoruz ki neyi neresinden düzelteceksiniz? Genç Bakış’ta önceki gece bu konuda onlarca kitap yazan genç tarihçilerden Sinan Meydan konuğumuzdu. Öylesine...
Atatürk’le ilgili o kadar çok şeyi yanlış biliyoruz ki neyi neresinden düzelteceksiniz? Genç Bakış’ta önceki gece bu konuda onlarca kitap yazan genç tarihçilerden Sinan Meydan konuğumuzdu. Öylesine çarpıcı anekdotlar ve belgeler ortaya koydu ki bu kadarı da olmaz dedirtti.
İşte programdan satır başları:
Koruma Kanunu?
-5816 sayılı kanun halk arasında “Atatürk’ü Koruma Kanunu” olarak bilinir. Oysa gerçek adı “Atatürk aleyhinde işlenen suçlar hakkındaki Kanun”dur. Bu kanunu çıkartan da 1951’de Demokrat Parti’dir.
-Atatürk’ün ölümünden sonra, CHP döneminde, yılda 6 saldırı varken Atatürk’e, Demokrat Parti iktidara geldikten sonra 11 buçuk aylık sürede heykel ve büstlerine 9, manevi varlığı ve fotoğraflarına 6 saldırı olmuş.
-Demokrat Parti’nin bu kanunu çıkarmasında iki sebebi var. Birincisi, kamuoyundan gelen tepkileri önlemek, ikincisi deAtatürk üzerinden İnönü’yü vurmaktır.
-Atatürk için çıkan tek kanun var. O da 1933’te “Mal varlığının tamamını hazineye bırakmak için çıkardığı özel kanun”dur. Dünyada kanunla mal mülk sahibi olan çok lider var ama mal varlığını kanunla bağışlayan Atatürk gibi başka bir lider yok.