Biz onları, onlar da bizi beğenmiyor! Yeni jenerasyon (2)
Biz yetiş- kinlerin yeni jenerasyona yönelik görüşlerini bir önceki yazımızda dile getirmiştik. Hem de biraz acımasız şekilde. Onlardan da cevap yağdı. Elbette bizim de kabahatlerimiz var ama asıl sorumlu sizsiniz diyorlar....
Biz yetiş- kinlerin yeni jenerasyona yönelik görüşlerini bir önceki yazımızda dile getirmiştik. Hem de biraz acımasız şekilde. Onlardan da cevap yağdı. Elbette bizim de kabahatlerimiz var ama asıl sorumlu sizsiniz diyorlar. İşte o çarpıcı genç seslerden biri:
“25 yaşındayım ve Türkiye’nin iyi olduğunu düşündüğüm okullarından mezun oldum. Şu an tıp fakültesi son sınıftayım.
Açıkçası, gençliğin bu konuda diyebileceği çok fazla şey yok ve getirdiğiniz eleştiriler en az yüzde 80 doğru. En azından gördüğüm kadarıyla böyle.
Ben gençliğimizin her geçen gün daha geriye gittiğini ve gideceğini de düşünüyorum. Sebebi ise basit bir örnekle anlatmak isterim. Lisedeyken 180 kişilik bir dönemimiz vardı.
Bütün dönem olarak konferans salonuna aydın, yazar veya entelektüel birisi konuşmaya geldiği zaman, sağcısı, solcusu, cemaatçisi, MHP’si, Kürt’ü, hep beraber tartışabilir. Solcular, Atatürk’ün yaptıklarını, sağ kesimden olanlar da geçmiş hükümetleri sonuna kadar eleştirebilirlerdi.
Tabii ki okulun yönetiminin bütün bunları özgürlükler çerçevesinde sağlaması da önemli bir detay. Öğrendiğim kadarıyla, 4 yıl kadar önce, arkasında siyasi desteği olan birileri, okul içerisinde kumpas yaparak yönetimi ele geçirmiş ve yavaş yavaş bütün siyasi, sosyal ve kültürel olayları kaşının üstünde gözü var diyerek yasaklama yoluna gitmiş.
Ancak okulun bir altyapısı ve mezunları var. 3-4 sene içerisinde, direnemeyip atıldılar ve okulumuzun kurucusu ilgili yabancı devlet işe gene el koydu.
Bu kadar küçük ölçekli bir durumda bile görüyoruz ki birileri eğitim alınsın istemiyor. Kitaplar ezberlenip bitirilsin anlayışında. Eee, eğitimi bu şekilde verilen gençlerden aldığınız sonuç en sonunda bu.
Burada eleştirilen benim jenerasyonum fakat bu jenerasyona ilgili eğitimsizliği veren de sizlerin jenerasyonu!
Düşmek istediğim bir not ise benim dönemdaşlarımın çoğu, liseden sonra buldukları olanaklarla burslarla Almanya ve Amerika’ya okumaya gittiler.
Üniversiteye gidenler de bitirdikleri anda yurtdışına gidiyor. Tıp fakültesinde ise durum o kadar kötü ki millet TUS’u bırakıp, Almanca öğrenmeye ve yurtdışına çıkmaya çalışıyor.