Güncel konulardan sorular da çıkabilir
Sınav maratonunun başlamasına sayılı saatler kaldı. Konular az olduğu için ilk sınavlarda başarılı olmak, ikinci tura göre daha kolay. Sakın ola bu avantajı, dezavantaja dönüştürmeyin....
Sınav maratonunun başlamasına sayılı saatler kaldı. Konular az olduğu için ilk sınavlarda başarılı olmak, ikinci tura göre daha kolay.
Sakın ola bu avantajı, dezavantaja dönüştürmeyin. Alabileceğiniz en iyi puanı alın. Peki, sorular yoruma mı dayalı olur yoksa bilgiye mi?
Hangi durumda ne yapmak gerekir? Örneğin, tereddütlü olduğunuz soruları boş mu bırakmalısınız yoksa mutlaka bir cevap vermeli misiniz? Müfredat dışından soru gelecek mi, sınavı kaçırırsanız ne olacak? Kafanızda sınavla ilgili onlarca sorunun uçuştuğunu biliyoruz. Ama sakin olun, çünkü her sorunun bir cevabı var…
TEOG sürecinde yaşanan tedirginlik son günlerde had safhaya çıktı. Çünkü en ufak bir hata bile geleceğinizin akışını değiştirebiliyor. Örneğin bir soru eksik yapmanız halinde, on binlerce adayın gerisine düşebiliyorsunuz.
Trafiğe takıldığınızda ya da gözetmenin size takması halinde moraliniz altüst olabiliyor. Yine aynı şekilde son dakika huzursuzlukları ve hastalıkları da, sınav motivasyonunuzu altüst edebilir. Ve sakın ola bütün bunlar benim başıma kesinlikle gelmez demeyin. Çünkü neyin, ne zaman, kimin başına geleceği hiç belli olmuyor… Şu saatten sonra, mümkün olduğunca çalışma, yemek ve uyku düzeninizde değişikliğe gitmeyin…Hatta defteri kalemi bırakın ve sizi ne rahatlatıyorsa onları yapmaya çalışın.
Bizde sınav başlayıncaya kadar ders çalışmak adettendir ama böylesi sınavlarda, bu durum, yarattığı yorgunluk nedeniyle yarardan çok zarar getirebiliyor. Bugün ve yarın ille de ders çalışmak istiyorsanız, geçen yılların sorularına göz atmanızda ve MEB soru yapısını incelemenizde yarar var.
Doğru, yanlışlardan çok, hangi konularda, hangi tür sorular sorulmuş, ne tür çeldiricilere yer verilmiş ona dikkat edin. En önemlisi de, soruların tümünü okumadan karar vermemeye odaklanın ve buna kendinizi alıştırın…