Karar almak güzel de ne kadarını uyguluyoruz?

Yeni yıl yaklaşıyor. Eminim ki hemen herkes yeni yılda yeni bir başlangıç yapmak istiyordur. Peki, geleceğe yönelik en önemli kararları yeni yıla girerken mi alıyoruz yoksa farklı zamanlarda mı? Seyahat arama sitesi...

Yeni yıl yaklaşıyor.

Eminim ki hemen herkes yeni yılda yeni bir başlangıç yapmak istiyordur.

Peki, geleceğe yönelik en önemli kararları yeni yıla girerken mi alıyoruz yoksa farklı zamanlarda mı?

Seyahat arama sitesi momondo’nun araştırmasına göre, tatile çıkmak hayata dair planlarımızı ciddi ölçüde şekillendiriyormuş.

Tatildeyken aldığımız kararların en başında spora başlamak, daha iyi bir insan olmak, işteki verimliliğimizi artırmak, çocuk sahibi olmak veya eşimizden boşanmak geliyormuş.

Tatillerden pozitif olarak etkilenmiş oluyoruz ki genelimiz tatil sonrası ‘daha iyi biri’ olmaya karar veriyormuş.

Ne güzel!

Peki, aldığımız bu kararlardan ne kadarını hayata geçiriyoruz ya da hayata geçirdiklerimizden ne kadarını sürdürülebilir hale getiriyoruz?

Onu ne siz sorun ne de biz cevaplayalım. Çünkü hemen her alanda olduğu gibi tatil sonrası aldığımız kararlar da maalesef çok uzun ömürlü olmuyor...

İşte araştırmadan bazı çarpıcı sonuçlar:

Spora başlıyoruz ama!

-Katılımcıların yüzde 30’u, tatil dönüşü daha aktif bir hayata adım atmaya ve spora başlamaya karar veriyor. Bu oranın en yüksek olduğu grup 23-35 yaş grubuyken, daha aktif bir hayata en az sıcak bakanlar 56-65 yaş grubundaki tatilciler.

İyi eş, iyi arkadaş

-Yüzde 22’miz tatile çıktığında geçmişte yaptığı hatalarla yüzleşiyor ve dönüşte daha iyi bir arkadaş, eş veya ebeveyn olacağını söylüyor. Bu kararı en çok alanlar 36-55 yaş grubundakilerken, 56-65 yaş grubundakilerin yalnızca yüzde 7’si kendini değiştirmeye sıcak bakıyor.

İş, okul, araba

-Tatildeyken en sık verdiğimiz bir başka karar ise işimize veya okulumuza daha çok önem vermek oluyor. Her 100 kişiden 18’i, tatile çıktığında bu yönde kararlar alıyor.

-Yüzde 10’umuz yeni bir araba almaya karar veriyor; erkekler özelinde incelendiğindeyse oran yüzde 12’ye çıkıyor.

-Tatildeyken yüzde 10’umuz başka bir ülkeye taşınmaya karar verirken, yüzde 8’imiz ise iş değiştirmeye karar veriyor. İş değiştirme isteği 23-35 yaş grubunda zirveye çıkarken, hem iş değiştirme hem de başka ülkeye taşınma isteği erkeklerde kadınlara göre daha fazla.

Çocuk ya da boşanma!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Öğretmen, öğretmen, öğretmen! 22 Kasım 2024 | 441 Okunma Eğitim nedir, ne değildir?.. 20 Kasım 2024 | 323 Okunma Pazar keyfi 17 Kasım 2024 | 59 Okunma Hatada ısrar mı erdem, dönmek mi? 15 Kasım 2024 | 228 Okunma Sosyal bilimleri ne zaman ciddiye alacağız? 13 Kasım 2024 | 143 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar