Lise tercihinde çok bilinmeyenli denklem (1)

LGS’ye yönelik tercih sıralaması yapmadan önce şu soruyu mutlaka kendinize sormalısınız: Hangi lise? Puanı yüksek ve popüler olan mı yoksa kendiniz için en doğru olan mı? 

LGS’ye yönelik tercih sıralaması yapmadan önce şu soruyu mutlaka kendinize sormalısınız: Hangi lise? 

Puanı yüksek ve popüler olan mı yoksa kendiniz için en doğru olan mı? 

Bireysel eğitimin ve bireysel tercihlerin böylesine öne çıktığı günümüzde, genel reçetelerle ya da başkalarının doğrularıyla hareket etmek yanlışların en büyüğü olur. 

Sınav şampiyonu diye tercih edeceğiniz okullardan mezun olanların yarısının açıkta kaldığını, yabancı dille eğitim yapıyor diye milyonlarca lira akıtılan okul mezunlarından yarısının yeterli dil becerisine sahip olmadığını, fen ya da Anadolu lisesi diye tercih ettiğiniz pek çok okulun tabela okullar olmanın ötesine geçemediğini, altın bilezik kazandırır, bir an önce hayata atılırım diye düşündüğünüz meslek liselerinin pek çoğunda atölye bile olmadığını, katsayı zincirinden kurtulduktan sonra coştular denilen imam hatip liselerinin üniversite başarılarında değişen bir şey olmadığını, “en iyi okullar” diye algı oluşturulan liselerin öğrencilerinin bile üniversiteye dershanelerde hazırlandığını hepimiz biliyoruz. 

Haberin Devamı
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Lise tercihinde çok bilinmeyenli denklem (1) 03 Temmuz 2024 | 1.315 Okunma Kaçan balık büyük oluyor 30 Haziran 2024 | 162 Okunma LGS’de sabır dönemi ve mülakat 28 Haziran 2024 | 1.189 Okunma Eğitimde öncelikler? 26 Haziran 2024 | 253 Okunma Eğitimin temel sorunları?.. 23 Haziran 2024 | 114 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar