Paylaşılamayan askeri alanlar?
Daha önce de birkaç defa yazdım.Yazmaya da devam edeceğim.Çünkü özellikle büyük kentlerde okul yapacak arazi kalmadı.Bu yüzden, şehir içindeki boşalan tüm askeri alanlar eğitim kampüsü haline...
Daha önce de birkaç defa yazdım.
Yazmaya da devam edeceğim.
Çünkü özellikle büyük kentlerde okul yapacak arazi kalmadı.
Bu yüzden, şehir içindeki boşalan tüm askeri alanlar eğitim kampüsü haline getirilmeli!
Böylece, hem ranta kapı açılmamış hem de o yeşil alanlar korunmuş olur.
Peki, bu konuda gelinen son nokta ne?
Askeri birliklerin pek çoğunun taşındığını görüyoruz.
Hatta bazılarının belediyelere tahsis edildiğini de biliyoruz!
İşte bu konuda CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık tarafından cevaplandırılmak üzere bir soru önergesi verdi:
“15 Temmuz darbe girişiminin ardından askeri alanların şehir dışına taşınması halinde bu alanların, öncelikle şehirlerde eksik olan eğitim, sağlık, kültürel tesis, yeşil alan olarak değerlendirileceği söylenmişti. Daha sonra da, Milli Savunma Bakanı, yapmış olduğu basın açıklamasında, ‘Bizim de bir taşınma maliyetimiz var. Belediyeler de bu alanları istiyor’ demişti.
Cevap bekleyen sorular?
1. Boşaltılmak istenen askeri alanların taşınma maliyet tutarları ne kadar?
2. Boşaltılacak askeri alanların o bölgenin ihtiyacı doğrultusunda yeşil alan, okul, çocuk parkı ve sağlık alanları gibi değerlendirileceği söylenmişti. Şimdi bu fikirden vazgeçildi mi? Vazgeçildiyse bunun sebebi nedir?
3. Boşaltılan askeri alanları nasıl değerlendirmeyi düşünüyorsunuz?
4. Boşaltılacak alanları belediyelere hangi şartlarla vereceksiniz? Belediyelere verilen araziler için imar değişikliği yapabilir iznini de verecek misiniz? Belediyeler bu arazilere alışveriş merkezi ve rezidans mı yapacak?
5. Boşalacak askeri alanları kentsel dönüşüm alanı olarak vermeyi düşündüğünüz doğru mudur? Doğruysa hangi askeri arazileri kentsel dönüşüm için vereceksiniz?
6. Ülkemizde şu anda boşaltılacak kaç askeri alan vardır?