Üniversite muamması!

YKS sonuçlarının açıklanmasına sayılı günler kaldı. Ve hemen ardından tıpkı liselere girişte olduğu gibi tercih süreci başlayacak. Peki, sizler üniversiteli olmaya, üniversiteler sizi...

YKS sonuçlarının açıklanmasına sayılı günler kaldı. Ve hemen ardından tıpkı liselere girişte olduğu gibi tercih süreci başlayacak. Peki, sizler üniversiteli olmaya, üniversiteler sizi kucaklamaya, ülkemiz de üniversite mezunlarına istihdam olanağı sağlamaya hazır mı? 

Yeni öğretim yılına hazırlanırken, yükseköğrenimdeki tabloya gelin hep birlikte bir göz atalım: 

■ Bu yıl üniversiteli olmak için yola çıkan 3 milyonu aşkın adaydan sadece bir milyona yakını üniversiteli olacak, 2 milyonu ise bu hayalini sonraki yıllara öteleyecek. 

■ Aldığı puana göre ilk beş tercihinden birine yerleşen ve o fakülteden mezun olmayı düşünenlerin sayısı, kontenjanlara bakıldığında 300 bini geçmez!.. 

■ Öğrenci sayısı açısından bakıldığında ise evet Avrupa’nın en çok üniversiteye ve üniversite öğrencisine sahip ülkelerinden biriyiz ama 7 milyon öğrencinin 3 milyona yakını açık ve uzaktan eğitimde öğrenim görüyor. 1.1 milyonu da iki yıllık meslek yüksekokullarında! 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Malatya sendromu (1) 06 Eylül 2024 | 329 Okunma Mutlu et ki mutlu olasın 04 Eylül 2024 | 156 Okunma Anayasa mı, eğitim mi? 01 Eylül 2024 | 189 Okunma Milli Mücadele, gurbetçiler ve mülteciler 30 Ağustos 2024 | 1.279 Okunma Eğitim ve deprem ekonomisi! 28 Ağustos 2024 | 1.310 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar