Erdoğan-Esed görüşmesi ne zaman

Yukarıdaki başlığı atmadan önce Erdoğan ile Esed görüşecekler mi?

Bu soru haklı. Çünkü geçmişte de iki liderin görüşmesi gündeme gelmişti ama gerçekleşmedi. İran’ın engel olduğu söylendi. Zaten sorun burada düğümleniyor. Masaya oturduğunda yanında ya İran oluyor ya da Rusya. Esed son karar mercii değil.

NORMALLEŞME DÜŞMANLARI

Ayrıca ne zaman Türkiye ile Suriye arasında normalleşme ihtimali gündeme geliyor, Erdoğan ile Esed görüşmesi yönünde bir gelişme yaşanıyor, ortalık karışıyor.

Türkiye ve Suriye’de organize gruplar harekete geçiriliyor. Amaç Erdoğan- Esed görüşmesini engellemek, Türkiye-Suriye ilişkilerinin normalleşmesini önlemek.

ORGANİZE SALDIRILAR

Kayseri başta olmak üzere Hatay, Gaziantep ve Konya’da yaşanan olayları kastediyorum. Hem ‘Suriyeli mülteciler gitsin’ diyorlar hem de bu ihtimal ortaya çıkınca süreci sabote edecek provokatif eylemler yapıyorlar. Bu bir çelişki değil mi? Çelişki ama savaştan beslenenler var. Savaş lordları, savaştan beslenen kabileler, terör örgütleri DEAŞ, PKK ve selefi örgütler ile ABD, İran ve Rusya.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanlığı seçimi kulisleri 04 Ekim 2024 | 4.405 Okunma Özgür Özel’e operasyon çekiliyor 03 Ekim 2024 | 2.938 Okunma Erdoğan’dan tarihi uyarılar 02 Ekim 2024 | 1.758 Okunma İran neyi bekliyor 01 Ekim 2024 | 2.965 Okunma İsrail Lübnan’a giriyor sırada kim var 30 Eylül 2024 | 2.106 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar