Erdoğan ve Özgür Özel diyaloğuyla siyasi iklim değişiyor

Neil Armstrong Ay’a ilk adım attığında. “Benim için küçük ama insanlık için büyük bir adım” demişti.

Çok tarihi anlamlar yüklenebilir mi bilemiyorum ama Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in başlattıkları yumuşama ve normalleşme süreci de Türk siyaseti açısından önemli. Çünkü ne çektiysek kavgadan, gerilimden çektik. O nedenle iktidar ile muhalefet arasındaki diyaloğu önemsiyoruz. İki lider ezberleri bozan bir adım attılar. Ve 39 gün arayla ikinci kez bir araya geldiler.

TÜRK KAHVESİ İÇTİLER

İlk görüşme 1 saat 35 dakika sürmüştü. İkinci görüşme ise 1.5 saat sürdü. Erdoğan çifte kavrulmuş lokum hediye etmiş. Özgür Özel ise Erdoğan’a Türkiye Cumhuriyeti’nin sürekliliğini simgeleyen,”Payidar Gondol” hediye etmiş. Bu arada ‘Görüşmede ne içecekler’ diye merak ediliyordu. Cumhurbaşkanı Türk kahvesini tercih etmiş. İki lider sade Türk kahvesi içmiş. Bir kahvenin kırk yılı hatırı vardır.  

KELEBEK ÖMÜRLÜ OLMASIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan da yumuşama sürecinin “Kelebek ömürlü olmaması” dileğinde bulunmuştu.�Erdoğan ile Özgür Özel aslında yeni bir siyaset inşa ediyorlar. Hem Erdoğan hem Özgür Özel açısından kazançlı olan bir siyaset. Ama asıl önemli olan Türkiye’nin temel meselelerinde iktidar ile muhalefetin bir araya gelmesi ve bu süreçten ülkemizin kazançlı çıkması.

 BU KEZ TWEET ATMADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel’in görüşmesi başlamak üzereyken, bir yandan da gözüm Kılıçdaroğlu’nun sosyal medya hesabındaydı. Çünkü 2 Mayıs’taki ilk görüşme sırasında Kılıçdaroğlu, “Sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir” diye bir tweet atmıştı. Kılıçdaroğlu’nun tavrı CHP tabanında olumlu karşılanmadı. Genel başkan görüşürken bu tavır şık olmadı şeklinde eleştiriler yöneltilmişti. Sanıyorum bunlar etkili oldu ki Kılıçdaroğlu bu kez görüşme sırasında tweet atmadı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Yaptığımdan pişman değilim’ 06 Eylül 2024 | 3.679 Okunma Erdoğan, Sisi ile neden yakınlaştı 05 Eylül 2024 | 4.283 Okunma Harbiyeli de aldanır 04 Eylül 2024 | 2.433 Okunma Kılıçdaroğlu’na siyasi yasak talebi CHP’yi karıştırdı 30 Ağustos 2024 | 511 Okunma Ekrem İmamoğlu’nun Mansur Yavaş operasyonu 29 Ağustos 2024 | 3.532 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar