Kılıçdaroğlu’na siyasi yasak talebi CHP’yi karıştırdı

GAZETECİLİĞE siyasi yasaklı olan Süleyman Demirel’i ve çiçeği burnundaki başbakan Turgut Özal’ı izleyerek başladım.

Demirel’in ismini vermek yasaktı. Demirel’e ‘Bir bilen’ denilirdi. DYP’nin, Adalet Partisi’nin devamı olduğunu söylemek parti kapatma sebebiydi. O nedenle “Gözlerimin içine bak ne dediğimi anlarsın” diye konuşurlardı.

DYP’nin Genel Başkanı Yıldırım Avcı, ”Kırat’ın böğründen çıkarak geldik” dediği için Mamak’ta Sıkıyönetim Komutanlığı’na çağrılmıştı. Yıldırım Avcı’yı izlemek üzere Mamak’taki Sıkıyönetim Askeri Savcılığı’na girerken sıkı bir kontrolden geçirilmiştik. Bizi, Yıldırım Avcı ile birlikte askeri bir aracın içine alıp savcılığa öyle götürmüşlerdi. Yolda bir grubu marş söyleterek koşturuyorlardı. Askerlere sormuştum. “Ülkücüler bunlar” demişlerdi. Muhsin Yazıcıoğlu’nun da içinde yer aldığı ülkücüler olduğunu anlamıştım. Yıldırım Avcı, askeri savcının kapısından içeri girerken tedirgindi. Bir süre sonra mahkemeden ne karar çıktığını öğrenmek için Yıldırım Avcı’yı aramıştım. Ben daha olayı anlatırken Yıldırım Avcı, Beni korkuttun. Yeni bir dava mı açtılar diye korktum” demişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Narin ailesi strateji değiştirdi ama deliller farklı 16 Eylül 2024 | 1.132 Okunma Annesine soruldu... Narin’i, Salim’le ilişkinizi gördüğü için mi öldürdünüz? 13 Eylül 2024 | 5.201 Okunma Korsan yemin soruşturması ne durumda 12 Eylül 2024 | 2.844 Okunma Delilleri yok etmek için suya gömmüşler 11 Eylül 2024 | 1.715 Okunma Narin çiçeğim melekler yoldaşın olsun 10 Eylül 2024 | 693 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar