Özgür Özel erken seçim kartını çekti

Özgür Özel seçimlerin ardından yaptığı açıklamalarda erken seçim çağrısı yapmayacağını, çünkü milletin yerel seçimlerde CHP’ye hizmet etme görevini verdiğini...

Doğrusu 31 Mart yerel seçimlerinden CHP birinci parti olarak çıkınca gözler Özgür Özel’in ne diyeceğine çevrilmişti. ‘Yerel seçimden başarıyla çıktık, haydi seçime’ demesi yadırganmazdı. Hatta CHP içinde bu yönde beklentisi olanlar vardı.

ERKEN SEÇİM İSTEMEDİ

Özgür Özel erken seçim istemedi. Siyasi fırsatçılık yapmadı. Ayrıca muhalefet istese de Meclis’te erken seçim kararı alacak sayısı yok. Ama CHP’nin erken seçim diye bastırması iktidar üzerinde bir baskı oluşturur. İktidar önündeki 4 yılı seçimsiz geçirmek ister. Bu hem içeriye hem dışarıya önemli mesaj olur.

TEPKİ GÖREBİLİRDİ

Gerçi hemen seçim sabahı ‘erken seçim’ diye ortaya çıkmak milletten tepki de görebilirdi. Halkımız, ‘Biz iktidarı 2023 seçimlerinde belirledik. Sana yerel yönetimlerde hizmet etme görevi verdik. Sen bu krediyi başka yere kullanma’ diyebilirdi. Sanıyorum Özgür Özel de tecrübeli bir siyasetçi olarak bunu gördü. Yani iki yanı keskin bıçak durumu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan’la Esed Astana’da görüşebilir mi 01 Temmuz 2024 | 634 Okunma Özgür Özel erken seçim kartını çekti 28 Haziran 2024 | 4.702 Okunma Cumhur İttifakı güven tazeledi peki normalleşme ne durumda 27 Haziran 2024 | 985 Okunma Erdoğan normalleşme süreci için ne dedi 26 Haziran 2024 | 827 Okunma DEAŞ, ABD’ye neden saldırmaz 25 Haziran 2024 | 594 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar