Yeni Hitler Netanyahu ve Biden

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bu hafta 'Yeni Hitler Netanyahu ve Biden' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Hitler mi daha zalimdi yoksa Netahyahu veya da Biden mı diye sormayacağım.

Çünkü geçmişte ‘Hitler mi daha çok zulmetti, Stalin mi?’ diye yapılan kıyaslamaları doğru bulmadım.

Zalim zalimdir. Hepsi gücü ölçüsünde zulmetti.

Amerikan Başkanı’nı, Hitler’e benzetmek aklıma gelmezdi.

NEDEN YENİ HİTLER?

Ancak İsrail hastaneyi vurduktan, içinde çocukların, kadınların olduğu 500 kişiyi katlettikten sonra Biden’ın güler yüzle Netanyahu ile sarılması, sanki bir kutlama yapıyor edasıyla konuşması, katliamdan “karşı tarafı” sorumlu tutması, “İsrail’e destek için buradayım demesi” üzerine yeni Hitler, Biden ve Netanyahu kanaatine vardım.

* Hamas’ın, İsrail’e saldırıp sivilleri hedef almasını doğru bulmadım. Doğru bulmuyorum. Savaşın da bir ahlakı vardır. Ama iş Hamas işi olmaktan çıkıp, bir katliama dönüştü. Gazze’nin varlık, yokluk mücadelesi oldu.

ABD’NİN SINIRSIZ DESTEĞİ

* İsrail kadın, çocuk demeden Gazze’de katliama girişince ABD sınırsız destek verdiğini açıkladı.

* ABD’nin sınırsız desteği İsrail’i iyice pervasızlaştırdı. Ukrayna’da bir buçuk yılda öldürülen çocuk sayısının iki katı, 13 günde Gazze’de katledildi.

* İsrail, ABD’den aldığı sınırsız destekle sonunda hastaneyi vurdu. 500 kişiyi katletti. Savaş suçu işledi.

* İsrail’in hastaneyi vurduğu sabah ABD Başkanı, İsrail’i ziyaret etti. “ABD’nin İsrail ile birlikte olduğunu görmesini istedim” dedi. Böylece katliama destek verdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Narin ailesi strateji değiştirdi ama deliller farklı 16 Eylül 2024 | 1.622 Okunma Annesine soruldu... Narin’i, Salim’le ilişkinizi gördüğü için mi öldürdünüz? 13 Eylül 2024 | 5.219 Okunma Korsan yemin soruşturması ne durumda 12 Eylül 2024 | 2.848 Okunma Delilleri yok etmek için suya gömmüşler 11 Eylül 2024 | 1.716 Okunma Narin çiçeğim melekler yoldaşın olsun 10 Eylül 2024 | 693 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar