Ateşkes ve Sisifos’un kayası..

Filistinliler’i öldürmeye devam ettikçe iktidarını da güvence altına aldığına inanan Netanyahu bu yüzden ateşkes ve rehine anlaşmasına yanaşmıyor. Hangi kanatta oldukları fark etmiyor, Siyonistler...

Filistinliler’i öldürmeye devam ettikçe iktidarını da güvence altına aldığına inanan Netanyahu bu yüzden ateşkes ve rehine anlaşmasına yanaşmıyor. Hangi kanatta oldukları fark etmiyor, Siyonistler Filistin’i Filistinlilerden arındırmakta ittifak halindeler. Aleyhindeki yolsuzluk davaları sebebiyle hapse girmesine kesin gözüyle bakılan Netanyahu bu durumu kullanıyor.

“İsrail’in cephaneliği” olan ABD’nin Netanyahu üzerinde etkili olacak bir baskı uygulamaya yanaşmadığı sürece ateşkes girişimleri akîm kalacaktır. “Silah ambargosu” dahil, ABD’nin İsrail’e baskı yapmaya yanaşmaması Netanyahu’yu soykırıma teşvik etmekten başka bir işe yaramıyor.

Bu yüzden sözde ateşkes girişimleri bir “Sisifos sarmalı”na dönüşmüş bulunuyor.

Antik Yunan efsanelerinde geçen hikâyeye göre Sisifos, bir kaya parçasını tepeye taşımakla cezalıdır. Hikâyenin can alıcı noktası, Sisifos’un kayasının tepeye çıkarıldığı anda gerisin geriye yuvarlanmasıdır. Sürekli tekrarlanan döngüde Sisifos’un cezasının son bulması imkânsız tabii.

Biden Yönetimi ne zaman ateşkes ve rehine takası anlaşmasına ramak kalındığını duyursa, Netanyahu...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tekinsiz ittifaklar… 15 Eylül 2024 | 39 Okunma “Her şey burada başladı!” 10 Eylül 2024 | 102 Okunma ABD için kimin hayatı değerli? 08 Eylül 2024 | 67 Okunma Netanyahu’yu köşeye mi sıkıştırıyorlar! 03 Eylül 2024 | 84 Okunma Netanyahu soykırımı Batı Şeria’ya taşırıyor 01 Eylül 2024 | 67 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar