Joe Biden adaylıktan çekilir mi?

Kasım seçimleri öncesinde ABD Başkanı Joe Biden ile eski Başkan Donald Trump arasındaki ilk canlı karşılaşma Perşembe akşamı “CNN”de gerçekleşti. Absürt bir sahne...

Kasım seçimleri öncesinde ABD Başkanı Joe Biden ile eski Başkan Donald Trump arasındaki ilk canlı karşılaşma Perşembe akşamı “CNN”de gerçekleşti. Absürt bir sahne güldürüsünü andıran karşılaşmanın kaybedeni Biden oldu. “CNN”in sıcağı sıcağına yaptığı ankete göre izleyicilerin yüzde 67’si münazarayı Trump’ın, yüzde 33’ü ise Biden’ın kazandığına inanıyor.

Bu puanlamanın Başkan adaylarının politika görüşlerinden daha çok fiziksel, duyusal ve bilişsel performanslarıyla ilgili olduğunu söylemek gerek. Daha yaşlı olan(Biden) kaybetti, daha az yaşlı olan(Trump) kazandı. 81 yaşındaki Biden’ın sahne performansları konusunda iyi bir şöhreti yok. Ringde boşluğa yumruk sallayan Biden âdeta Trump’ın gölgesini kovalıyordu.

Biri 81, diğeri 78 yaşındaki iki aday arasındaki karşılaşma bir bakıma yerleşik Amerikan siyasi sisteminin çökmekte olduğunun göstergesi. 336 milyon insanın yaşadığı Amerika’nın geleceği iki yaşlı adayın performansına bağlı. Oysa Amerikan sisteminin gerçekleriyle genç kuşakların hayalleri uyuşmuyor. Bahis siyasete geldiğinde genç kuşakları ağır bir karamsarlık basıyor.

Demokratlar 2020’de Trump’ı...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Odadaki fil! 02 Temmuz 2024 | 109 Okunma Joe Biden adaylıktan çekilir mi? 30 Haziran 2024 | 69 Okunma Trump’ın yol arkadaşı kim olacak? 25 Haziran 2024 | 131 Okunma ‘İsrail Lobisi’nin ev ödevleri! 23 Haziran 2024 | 50 Okunma “İsrail Lobisi”nin ‘Squad’ ile savaşı.. 18 Haziran 2024 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar