Duâ Vaktidir!

 Duaya her zamankinden çok ihtiyacımız var…  Rabbimiz buyuruyor: “De ki: Duanız olmasa Rabbim size ne diye değer versin!..” (Furkan/77) “Ol!” deyince olduran Yüce Rabbimizden başka dua edeceğimiz makam-merci...

 

Duaya her zamankinden çok ihtiyacımız var…  Rabbimiz buyuruyor: “De ki: Duanız olmasa Rabbim size ne diye değer versin!..” (Furkan/77) “Ol!” deyince olduran Yüce Rabbimizden başka dua edeceğimiz makam-merci yok: “Rabbiniz şöyle buyurdu: Bana dua edin, duanızı kabul edeyim. Bana kulluk etmeyi kibirlerine yediremeyenler, aşağılanmış olarak cehenneme gireceklerdir!” (Mümin/60)

Bugün, Peygamberimizin mübarek dilinden dökülen şu muhteşem duayı birlikte okuyalım: Abdullah İbnu Abbas (r.a.) anlatıyor: ‘Resûlüllah’ın (s.a.) geceleyin namazdan çıkınca şu duayı okuduğunu işittim: 

“ÂlIah’ım! Senden, katından vereceğin öyle bir rahmet istiyorum ki, onunla kalbime hidayet, işlerime nizam, dağınıklığıma tertip, içime kâmil iman, dışıma sâlih amel, amellerime temizlik ve ihlâs verir, rızana uygun istikâmeti ilham eder, ülfet edeceğim dostumu lûtfeder, beni her çeşit kötülüklerden korursun.

Allah’ım, bana öyle bir iman, öyle bir yakîn ver ki...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gazze (Gaza) Avusturya Seçimlerinde 10 Eylül 2024 | 81 Okunma Duâ Vaktidir! 03 Eylül 2024 | 149 Okunma Hayâyı kuşanma vakti 27 Ağustos 2024 | 103 Okunma Allah Bize Yeter! 20 Ağustos 2024 | 61 Okunma “Kudüs Paktı” 13 Ağustos 2024 | 50 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar