Manzarasız tren yolculuğu çekilmez

Hızlı trenlerimiz var.

Burası ilk ünitesi tamamlanmak üzere olan Akkuyu Nükleer Santralı. Birinci ünitedeki santralın kalbi olarak adlandırılan ‘reaktör şaftı’na ve nükleer reaksiyonun başlamasıyla büyük miktarda enerjinin açığa çıkacağı merkez salona, ilk ve son kez Hürriyet Ankara Haber Müdürü Hacer Boyacıoğlu, fotomuhabiri Selahattin Sönmez, CNN Türk Kameramanı Barış Tan ile birlikte girdik. Reaktörün kalbi bizim ziyaretimizden kısa bir süre sonra kapanacak ve sonrasında bir asır boyunca açılmayacak.

Türkiye ve Rusya, 2010 yılında Türkiye’nin ilki olacak nükleer santral için imzaları attı, dört ünite aynı anda inşa ediliyor. Akkuyu Nükleer Santralı’nda (NGS) birinci ünitede son aşamaya gelindi.

Akkuyu’nun nükleer kalbini ilk ve son kez Hürriyet görüntüledi... 100 yıl kapalı kalacak
FOTOĞRAFLAR: Selahattin SÖNMEZ

2025 yılında ilk ünitenin devreye girmesi için çalışılıyor. Santral turumuza Akkuyu Nükleer A.Ş. Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktörü Denis Sezemin ve Genel Müdür Basın Danışmanı- Akkuyu Nükleer A.Ş. İletişim Direktörü Vasiliy Korelskiy eşlik etti.

KAPANINCA 100 YIL AÇILAMAYACAK�

Büyük ölçüde inşaat çalışmaları tamamlanmış olan reaktör binasındaki merkez salondayız. Merkez salon çok kritik bir noktayı da bünyesinde bulunduruyor: 26 metre derinlikteki reaktör şaftını, bir başka deyişle santralın kalbini...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şımarıklık ile şaibe arasında Polatların tahliyesi 07 Eylül 2024 | 1.441 Okunma Mezranın sırrı 06 Eylül 2024 | 1.907 Okunma Benim gözümde teğmenlerin yemini 05 Eylül 2024 | 6.173 Okunma E hani Afganistan olacaktık 03 Eylül 2024 | 2.476 Okunma 30 Ağustos’ta kimin askeri olunur 02 Eylül 2024 | 7.492 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar