Bunu yapacak mıyız?

“Kim”den söz ediyordum “Yapacak mıyız?” derken?“Biz”den tabii ki…“Biz” derken “Kim”den bahsediyorum?“Bizim mahalle”den… “Muhafazakâr camianın...

“Kim”den söz ediyordum “Yapacak mıyız?” derken?
Biz”den tabii ki…

Biz” derken “Kim”den bahsediyorum?

Bizim mahalle”den… “Muhafazakâr camianın iktidarı”ndan…

Siz” hâlâ o camiada mısınız ki? Sizin üstünüz çoktan çizilmedi mi ki? O iktidarın en çetin ambargolarına “Siz” muhatap değil misiniz ki?

Ne yapalım ki iktidarın sevapları gibi bütün günahları da “Bir dünya”ya yazılıyor, “Sizin iktidarınızı da gördük, adaletinizi – yargınızı gördük, ekonomi yönetimindeki dibe vuruşu gördük, servet transferi yapışınızı gördük, israfın – şatafatın tavan yapışını gördük, eğitimin, ailenin, gençliğin batışını gördük….” deniyor.

Buradaki “Siz”in içine, “Bizim değerler dünyamız”ın sınanması da giriyor. “İktidara geldiğimizde ülkemize - insanlığa iyilik getirme” iddiamız yara alıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bunu yapacak mıyız? 27 Eylül 2024 | 46 Okunma Erdoğan güzel konuştu ama... 26 Eylül 2024 | 2.866 Okunma Mahalle dilleri 24 Eylül 2024 | 694 Okunma İsrail neyi göze alıyor? 22 Eylül 2024 | 956 Okunma 4. madde tartışmasına bir de böyle bakalım 20 Eylül 2024 | 2.258 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar