İktidar sıkışık süreci yönetebilecek mi?

Ülke sıkışık bir sürecin içinde.Ve iktidar ciddi zaaf yaşıyor.Sıkışık sürecin en son göstergesi, Hap Okulunden yeni mezun olmuş bir grup teğmenin kılıç şakırdatarak alternatif bir...

Ülke sıkışık bir sürecin içinde.

Ve iktidar ciddi zaaf yaşıyor.

Sıkışık sürecin en son göstergesi, Hap Okulunden yeni mezun olmuş bir grup teğmenin kılıç şakırdatarak alternatif bir yemin metni okuması ve “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diye slogan atması.

İktidar adına Ömer Çelik her ne kadar “sözcü” rolünde ılımlı mesajlar verse de, kimsenin olan biteni olağan karşılamadığı açık. İktidar ortağı Bahçeli de açıklanmaya değer boyutlar bulunduğunu seslendirdi, iktidara yakın medya da sıkıntıyı gördü, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da “rahatsızlığı” kulis bilgisine yansıdı.

Olay niye olağan değil?

15 Temmuz sonrasındaki tüm operasyonların en çok odaklandığı alanda, nerede ise mercekle ayıklama yapıldığı, eğitim kurumlarının sıfırdan yapılandırıldığı, herhalde öğrenci kapasitesinin mülakatların en sıkısına tabi tutulduğu TSK bünyesinde, önce Tuzla’da, şimdi de Harbiye’de böyle bir görüntünün ortaya çıkması.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir Mevlid Kandili muhasebesi 15 Eylül 2024 | 528 Okunma O ayet herkesi sarsmalı 13 Eylül 2024 | 3.410 Okunma İslâm’dan ne kaldı bizde? 12 Eylül 2024 | 1.653 Okunma Narin’i de öldürdük ya… 10 Eylül 2024 | 1.386 Okunma Ne anlam taşıyor? 08 Eylül 2024 | 1.307 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar