İşte geldi “Ve ileyhi türceûn”

Başlıktaki cümleyi duymuşluğunuz var mıdır? Gelmesinden endişe edilen durumlar için söylenir. Kur’an’da geçer “Ve ileyhi türceûn” ifadesi. “Ve O’na döneceksiniz” anlamına...

Başlıktaki cümleyi duymuşluğunuz var mıdır? Gelmesinden endişe edilen durumlar için söylenir. Kur’an’da geçer “Ve ileyhi türceûn” ifadesi. “Ve O’na döneceksiniz” anlamına gelir. Ahiret’te, Allah’a dönüşü ifade eder. “Likaullah – Allah ile buluşma” şeklinde de geçer. “Burada pek çok yanlış yapılıyor ama unutmayın, sonunda O’na döneceksiniz ve O’nun huzurunda hesabınız görülecek” anlamı ifade eder.

Bu ifade yaşanan süreç içinde “Tehlikeyi görmüyordunuz ama işte geldi o son” bağlamında dile getirilir. Bizde de sık sık o durum yaşanır. Çünkü bizim problemleri halının altına süpürmek gibi bir huyumuz var, ama problemlerin de bir gün daha da büyümüş olarak ortaya çıkmak gibi bir huyu var.

”Göçmen” ya da “Mülteci” sorunumuz da bize sık sık “İşte geldi” dedirtecek sorun yumaklarımız arasında yer alıyor.

21 Haziran tarihli “Milli takımımızda kaç Afrika kökenli futbolcu olsun?” başlıklı yazımın en son paragraflarını yeniden paylaşmak istiyorum.

“Türkiye’nin sıkıntısı, birdenbire milyonlarca göçmene ev sahipliği yapmak zorunda kalmasıydı.
Böyle bir durumun, ne kadar iyi niyetli olursanız olun sadece Ensar – Muhacir yaklaşımıyla çözümlenmesi mümkün...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Legal görünümlü illegal yapı” 05 Temmuz 2024 | 168 Okunma İşte geldi “Ve ileyhi türceûn” 04 Temmuz 2024 | 1.816 Okunma Bu dava sağlıklı ilerlemezse... 02 Temmuz 2024 | 1.004 Okunma Bu yazıyı iyi okuyun… 30 Haziran 2024 | 3.097 Okunma Sinan Ateş - Turnusol kağıdı 28 Haziran 2024 | 2.402 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar