MHP milletvekillerinin maaşları da...

Devlet Bahçeli her gün yeni bir sosyal medya söylevi ile gündemdeki yerini koruyor. Son teklifi, “Haşerat” ve “PKK’nın milis gücü” olarak nitelediği DEM milletvekillerine ve danışmanlarına verilen...

Devlet Bahçeli her gün yeni bir sosyal medya söylevi ile gündemdeki yerini koruyor.

Son teklifi, “Haşerat” ve “PKK’nın milis gücü” olarak nitelediği DEM milletvekillerine ve danışmanlarına verilen maaşların ve hazine yardımının -ki Bahçeli’nin hesabı ile yılda 940 milyon lirayı buluyormuş- kesilerek şehit ailelerine verilmesi olmuş.

Okuyucular ne der bilmiyorum ama bana bir hayli ilginç geldi bu teklif. Bu meselede DEM’lilerin iddianamesini Bahçeli yazıyor ve üzerlerine çarpı koyuyor. Anayasa Mahkemesi de DEM konusunda Bahçeli’den farklı düştüğü için öfkeden nasibini alıyor ve “Kapatılma talebi” bir kere daha tekrarlanıyor.

Teklifin ilginçliği, partilerin iddianamesinin öteki parti liderleri tarafından yazılıyor olması. Ne dersiniz, MHP’nin iddianamesini de diğer partiler, mesela DEM partisi yazsa ne olur?

Garip mi göründü? Sistem meşruiyeti açısından ne farkı var MHP ile DEM’in?

MHP’ye verilen oylarla DEM’e verilen oyları ayrıştıran ne var?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İslâm’dan ne kaldı bizde? 12 Eylül 2024 | 1.524 Okunma Narin’i de öldürdük ya… 10 Eylül 2024 | 1.311 Okunma Ne anlam taşıyor? 08 Eylül 2024 | 1.297 Okunma Ak Parti en sancılı sürece giriyor 06 Eylül 2024 | 3.957 Okunma İktidar sıkışık süreci yönetebilecek mi? 05 Eylül 2024 | 1.217 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar