Milli takımımızda kaç Afrika kökenli futbolcu olsun?

Milli Takımımızın Gürcistan’la Almanya’da, Dortmund’da yaptığı maç, Türkiye’de oynansaydı acaba bu kadar seyirci gelir miydi?Stat kırmızı beyaz renklere boyanmıştı ve maçın...

Milli Takımımızın Gürcistan’la Almanya’da, Dortmund’da yaptığı maç, Türkiye’de oynansaydı acaba bu kadar seyirci gelir miydi?

Stat kırmızı beyaz renklere boyanmıştı ve maçın kazanılması ile birlikte aynı renk coşkusu şehrin sokaklarına taşındı.

Evet Almanya’da, Dortmund’da…
Evet Almanya’da ve Avrupa’nın genelinde böyle statları dolduracak yoğunlukta Türkiye kökenli insan var. Diyelim Berlin “Türk şehri” diye de biliniyor Türkler’in yoğunluğundan dolayı.

Almanya’da, daha sonra başka Avrupa ülkelerinde başka göçmenlerin olduğu gibi “Türklerin entegrasyonu” diye de bir gündem hep oldu.

Avrupa Kupası maçlarında Fransa, Belçika “milli” takımlarına baktığınızda Afrika kökenli futbolcuların çokluğu dikkatini çekmemiş olamaz. Bunlar, göçmenliğin yıllar içinde ülkelerin milli takımlarını oluşturacak boyutlara geldiğinin de göstergesi.

Devlet yönetiminde, ekonomide, şurada-burada göçmen kökenli simalara da akan zaman içinde rastlanacaktır kuşkusuz. İngiltere Hint kökenli başbakan gördü, Müslüman belediye başkanı gördü vs.
Almanya Milli Takımının kaptanı bir Türk: İlkay Gündoğan. Avrupa ülkelerinin bir çoğunda...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ne anlam taşıyor? 08 Eylül 2024 | 49 Okunma Ak Parti en sancılı sürece giriyor 06 Eylül 2024 | 3.677 Okunma İktidar sıkışık süreci yönetebilecek mi? 05 Eylül 2024 | 1.212 Okunma Neyin alameti bunlar? 03 Eylül 2024 | 5.103 Okunma İktidarın sokak gruplarını kullanma politikası 01 Eylül 2024 | 1.506 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar