Yeni şımarıkları kim üretti?

AKP döneminde servetine servet katmışların çocukları boğazda bir kafede oturdukları zaman 10 bin lira kahve parası verip kalkıyorsa ve bunlar dünün yoksulları bugünün şımarıklarıysa, bu hareketi...

AKP döneminde servetine servet katmışların çocukları boğazda bir kafede oturdukları zaman 10 bin lira kahve parası verip kalkıyorsa ve bunlar dünün yoksulları bugünün şımarıklarıysa, bu hareketi omuzlarında taşıyanlar eğer pazarda akşam fiyatların düşmesini bekliyorsa ve bu adamlar 20 yıldır bizi omuzlarında taşıyorsa, biz de bunu görüp bu insanların derdine çare olamıyorsak, bu vatandaş sonuna kadar haklıdır!”

Bu sözler, eski Ak Parti Milletvekili Metin Külünk’e ait. Bir Pazar gezisi sırasında sokak röportajcısına “20 yıldır verdim, artık Ak Parti’ye oy vermeyeceğim” diyen bir vatandaşın yanında söylüyor.

Metin Külünk, gençlik yıllarından bu yana Erdoğan’a yakın bir isim. Sokağa çıkıp vatandaşın nabzını dinleyebilenlerden. Sedat Peker’in iddialarıyla farklı ilişkileri de tartışıldı bir ara. O mesele de hâlâ netleşmedi ama bu yazının konusu o değil.

Külünk’ün yukardaki sözlerinde en azından bazı Ak Partililerin 22 yılda ne olup bittiğini görebildiğini ve bunu dillendirme cesareti gösterebildiğini anlıyoruz. Peki Külünk’ün gördüğü ne?

-AKP döneminde servetine servet...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ne anlam taşıyor? 08 Eylül 2024 | 49 Okunma Ak Parti en sancılı sürece giriyor 06 Eylül 2024 | 3.677 Okunma İktidar sıkışık süreci yönetebilecek mi? 05 Eylül 2024 | 1.212 Okunma Neyin alameti bunlar? 03 Eylül 2024 | 5.103 Okunma İktidarın sokak gruplarını kullanma politikası 01 Eylül 2024 | 1.506 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar