Batı Yaka’daki saldırılar

 Filistin’de aslında işgale karşı direniş işgal altındaki Filistin topraklarının her tarafında sürüyor. Ancak şartlar bölgelere göre değiştiğinden direniş şekli ve izlenen strateji fark...

 

Filistin’de aslında işgale karşı direniş işgal altındaki Filistin topraklarının her tarafında sürüyor. Ancak şartlar bölgelere göre değiştiğinden direniş şekli ve izlenen strateji fark ediyor.

Türkiye’de Batı Şeria olarak bilinen Batı Yaka bölgesinde de işgale karşı mücadele kesintisiz bir şekilde sürüyor. Biz bu konuda daha önce muhtelif yazılarımızda bilgi vermiştik. Aynı şeyleri tekrara gerek görmüyor ve özellikle son günlerde yaşanan hadiselere odaklanmak istiyorum. Ancak en başta son günlerde yaşanan olayların Filistin’in Batı Yaka bölgesinde de işgale karşı hak ve özgürlük mücadelesinin sürdüğünü gösterdiğine dikkat çekmek istiyorum.

İşgalciler son günlerde Batı Yaka’nın özellikle kuzey kesiminde yer alan Cenin, Tulkerem, Tubas ve bu şehirlerin çevresindeki mülteci kamplarına yönelik geniş çaplı operasyonlar gerçekleştirdi. Gazze’de olduğu gibi bu bölgedeki saldırılarında da vahşette hiçbir sınır tanımadıklarını, savaş ahlakı ve hukukunun kendilerini asla ilgilendirmediğini ortaya koydular.

İşgalci katiller...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İşgalciler Batı Şeria’da da savaşta 14 Eylül 2024 | 33 Okunma 31. yılında Oslo İlkeler Anlaşması 13 Eylül 2024 | 41 Okunma Yanlışlıkla vahşet! 12 Eylül 2024 | 97 Okunma Gazze’nin ayaklarını koridorlarla bağlama planı 07 Eylül 2024 | 72 Okunma Filadelfi Koridoru 06 Eylül 2024 | 127 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar