Kuzey Gazze’yi Endülüs’e çevirme çabası

 Siyonist işgal rejimi Gazze Şeridi’ne kara saldırısı başlattığında ilk önce kuzeyden, Beytu Hanun ve Beytu Lahiya tarafından tanklarla girmeye çalıştı. Ancak direniş bu tanklara karşı...

 

Siyonist işgal rejimi Gazze Şeridi’ne kara saldırısı başlattığında ilk önce kuzeyden, Beytu Hanun ve Beytu Lahiya tarafından tanklarla girmeye çalıştı. Ancak direniş bu tanklara karşı kararlı bir mücadele vererek ilerlemelerini engelledi. Bunun üzerine ABD askeri uzmanlarını göndererek işgal ordusunun komutanlarına strateji öğretti. 

ABD’nin siyonist katillere öğrettiği strateji kuzeydeki tanklarını durdurarak, ortadan Deyru’l-Belah bölgesinden denize doğru bir askeri koridor açması ve böylece kuzeyle güneyin irtibatını tamamen kesmesi sonra da kuzeyden ilerlemeye devam etmesi şeklindeydi. 

İşgalci katiller Amerikalı askeri uzmanların önerilerini dikkate aldı ve Deyru’l-Belah toprakları üzerinden, ciddi askeri kayıp vermeyi de göze alıp koridor açmak için günlerce saldırı düzenleyerek sahile ulaştı. Açtıkları askeri koridoru da Netzarim koridoru olarak isimlendirdiler. Böylece Gazze Şeridi’ni ortadan ikiye böldüler. 

Sonra bu koridorun güneyinin güvenli olduğunu iddia ederek kuzeyinin boşaltılmasını, bu bölgedeki...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Filistin’in direnişten başka seçeneği yok 12 Ekim 2024 | 49 Okunma Kuzey Gazze’yi Endülüs’e çevirme çabası 11 Ekim 2024 | 69 Okunma Ezilen halklar diktatörlere aşık mı? 10 Ekim 2024 | 120 Okunma Aksa Tufanı’nın bir yılı -2 05 Ekim 2024 | 68 Okunma Aksa Tufanı’nın bir yılı -1 04 Ekim 2024 | 62 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar