UCM’nin kararı hukuki midir siyasi mi?

 Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Kerim Han, İsrail işgal rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu ve işgal rejiminin sözde “Savunma” Bakanı Yoav Gallant ile, İslami Direniş Hareketi’nin Gazze...

 

Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Kerim Han, İsrail işgal rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu ve işgal rejiminin sözde “Savunma” Bakanı Yoav Gallant ile, İslami Direniş Hareketi’nin Gazze Şeridi’ndeki lideri Yahya Sinvar, hareketin askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları’nın lideri Muhammed Dayf ve hareketin Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye hakkında “soykırım” ve “insanlığa karşı suç işleme” gerekçesiyle tutuklama emri çıkarılması talebinde bulunduğunu duyurdu. 

Karar her ne kadar siyonist katillerin ele başlarından bazılarını kapsıyor olmasından dolayı ilk bakışta sıcak ve olumlu geliyor olsa da hukukun mantığına tamamen terstir. Dolayısıyla birtakım siyasi sebeplere binaen çıkarılmış karardır. 

Bir soykırım suçu ve insanlığa karşı suç işlendiği açıktır. Zaten bu konuda Uluslararası Adalet Divanı’nda açılmış olan dava da devam ediyor. Ancak Uluslararası Adalet Divanı’nın bu konuda izlediği tavrın da hukuk mantığına uygun olduğu söylenemez. 

Soykırım suçunun işlenmesi bu suçtan dolayı mağdur...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gazze’nin ayaklarını koridorlarla bağlama planı 07 Eylül 2024 | 70 Okunma Filadelfi Koridoru 06 Eylül 2024 | 124 Okunma Sisi’de bir değişiklik var mı? 05 Eylül 2024 | 459 Okunma Batı Yaka’daki saldırılar 31 Ağustos 2024 | 32 Okunma Bangladeş’teki seller ve Hindistan 30 Ağustos 2024 | 54 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar