Ayrı havalarda iki Türkiye ekranı

Salı akşamı TV karşısına geçip kanalları karıştırmaya başladım, hay karıştırmaz olaydım...CNN Türk, New York’tan canlı yayında. Demirören Medya yöneticisi Murat Yancı...

Salı akşamı TV karşısına geçip kanalları karıştırmaya başladım, hay karıştırmaz olaydım...

CNN Türk, New York’tan canlı yayında. Demirören Medya yöneticisi Murat Yancı bağlanmış. BM’ye bakan Türkevi’nin karşısından. Anlatıyor; Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikili görüşmelerini Türkevi’nde yaparak âdeta ABD’de ev sahibi gibi olmuş.

İhsan Sabri Çağlayangil’in Dışişleri Bakanlığında, 1977’de satın almışız. O günden beri aynı yerde Türkevi. Genişletilerek yeniden yapıldı. Ama ABD’de bizi ancak şimdi ev sahibi yapabiliyor, daha önce değil.

Cumhurbaşkanı’nın BM Genel Kurulu için New York çıkarmasında tek başarımız bu mu? Hayır.

İletişim Başkanlığı ile Anadolu Ajansı, gururla anons geçtiler. Parasıyla dijital ekranlı kamyonet filosu tutulmuş, şehirde Cumhurbaşkanı’nın sözlerini gezdiriyorlar. “Dünya 5’ten büyüktür” sözü gibi.

Yoksullaşmayla mücadele eden millete bu şovun maliyeti ne, onu söylemiyorlar yalnız. Havamız kime, faydası ne; o da yok.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayrı havalarda iki Türkiye ekranı 26 Eylül 2024 | 1.415 Okunma Şu idam isteyenlere bakın hele siz 25 Eylül 2024 | 1.924 Okunma Biri hem oylarımızla hem vergilerimizle alay ediyor 24 Eylül 2024 | 629 Okunma Bingöl'e Türkiye Güzeli bir doktor 21 Eylül 2024 | 2.455 Okunma Anayasa’yı bırakın da hayâlet sınıflara bakın 20 Eylül 2024 | 890 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar