Olmaz olsun böyle vergi adaleti

İktidar, memlekette vergi adaleti olmadığını 22 yıl sonra fark etti, şimdi düzeltecekler.Varlık Barışı düzenlemeleriyle kayıt dışı kazancın, kara paranın, rüşvet ve yolsuzluk gibi suç...

İktidar, memlekette vergi adaleti olmadığını 22 yıl sonra fark etti, şimdi düzeltecekler.

Varlık Barışı düzenlemeleriyle kayıt dışı kazancın, kara paranın, rüşvet ve yolsuzluk gibi suç gelirlerinin kaynağı sorulmuyordu. Maliye’nin önerisiyle ‘nereden buldun’ diye sorulacaktı.

İktisatçı Mahfi Eğilmez’in de kulağına gelmiş, tasarıdan çıkarıldığı konuşuluyor. Beyan ettiği gelirden fazlasını harcayanlara, nereden bulduğu yine sorulmayacak yani. O villayı, o lüsk arabayı yahut o yatı ve o jeti hangi parayla aldığıyla ilgilenilmeyecek. Gelirle gider arasındaki kallavi fark, vergilendirilmeyecek de.

Maliye; Hazine garantili yol, köprü, havalimanı ve hastane yapan firmaların kurumlar vergisini de yüzde 5 artırmaktan yanaydı. Bu öneri, yukarıdan veto edilmemiş çok şükür. En azından öyle bir duyum yok henüz.

Fakat gelin görün ki, bu sınıfta 44 şirket var ve 37’si zaten zarar bildiriyormuş. Kâr etmiyorlarmış ki vergisini ödesinler, canlarını mı alacaksınız!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Darısı rüşvetle mücadelenin başına 03 Temmuz 2024 | 26 Okunma Kayseri’de tökezleyen Ensar-Muhacir kardeşliği 02 Temmuz 2024 | 2.423 Okunma Soylu’ya kara para soruları 29 Haziran 2024 | 1.651 Okunma Almancıların maç coşkusu 28 Haziran 2024 | 1.634 Okunma Bütün CHP elitleri maçta nasıl toplandık? 27 Haziran 2024 | 892 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar