Reformdan reddimiras mı çıkacaktı?

İktidar, artık AİHM kararlarının mahkemelerimizi bağladığını düşünmüyor. Anayasa'nın emrettiği uyma mecburiyetine de inanmıyor.

Sözlükte, reddimiras maddesinin karşısında şu yazıyor:  

"Özellikle politikada kendinin veya partinin geçmişini tanımama..." 

Yeni AK Parti'nin eski Ak Parti ile restleşmesini, herhalde en iyi bu reddimiras kavramı açıklar. 

Baksanıza, yeni AK Parti'nin reform vaadinden bile eski Ak Parti'nin reformlarını ret ve inkar çıktı.  

Reddimahkeme, reddianayasa ve reddireform tavırlarını da içeren katmerli bir reddimiras. Ama dahası da var. 

AİHM kararları bağlayıcıdır, kanun gibidir, iç hukukun üstündedir, kanunlarımızla çelişirse uluslararası sözleşme hükümleri esas alınır diye, kapı gibi bir hükmü Anayasa'ya Bay Kemal'in CHP'si koydu sanırsınız. 2004'te, eski Ak Parti koymadı sanki. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Niye diyecek şey bulamıyorum? 12 Nisan 2025 | 344 Okunma Demokratik siyaset alanı açılacak da kime? 11 Nisan 2025 | 345 Okunma Bu ekonomi bu hukuka dayanır mı? 10 Nisan 2025 | 487 Okunma Trump'ın şeytani övgülerinden sipsipullahlar ne anladı? 09 Nisan 2025 | 1.187 Okunma CHP'ye kayyum atatmadan rahat etmemek 08 Nisan 2025 | 615 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar
Close menu