Tapu idaresi tepkide niye gecikti?

Haber yankı uyandırmış, konu nazik, konu netameli, ucu 'çılgın proje' hassasiyetlerine dokunuyor, kamuoyu zaten teyakkuzda, duyarlılık tavana vurmuş, üstüne belediyelerin tapu bilgilerini online sorgulama yetkisinin kaldırıldığı söyleniyor, Kanal İstanbul hattındaki arazileri toplayanların izi sürülemeyecek deniyor, yer yerinden oynuyor. . .

Ne beklersiniz; tepkilerin hedefindeki Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün zaman kaybetmeden, sabah ilk iş duruma açıklık getirmesini. Peki onlar ne yapıyor? Haberi alan alıp satan sattıktan sonra, akşamın bir vakti açıklama yapıyorlar.   İddia edildiği gibi olmadığına, proje güzergahında değerlenecek arazilerin el değiştirme hareketlerini erişime kapatmadıklarına, bilakis belediyelerin kayıtlara erişim yetkisini genişlettiklerine dair bir açıklama. Ama iddialara değinmeden, yalan ve iftira diye ortalığı ayağa kaldırmadan, aşağıda benim çıkardığım özet kuvvetinde bile üstüne gitmeden, gayet sakin ve teknik bir kendini izah dili kullanıyorlar. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Niye diyecek şey bulamıyorum? 12 Nisan 2025 | 345 Okunma Demokratik siyaset alanı açılacak da kime? 11 Nisan 2025 | 345 Okunma Bu ekonomi bu hukuka dayanır mı? 10 Nisan 2025 | 487 Okunma Trump'ın şeytani övgülerinden sipsipullahlar ne anladı? 09 Nisan 2025 | 1.193 Okunma CHP'ye kayyum atatmadan rahat etmemek 08 Nisan 2025 | 618 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar
Close menu