Enderun Mektebi kurmak veya üstün zekâlıların eğitimi

 Üstün yetenekli çocukların eğitimi özel bir alan ve çok önemli. Hele bizim gibi lider peşinde yürüyen toplumlar için. Üstün yeteneklilerin toplum içindeki oranı % 2. TÜZDER kurucusu Dr. Kemal...

 

Üstün yetenekli çocukların eğitimi özel bir alan ve çok önemli. Hele bizim gibi lider peşinde yürüyen toplumlar için. 

Üstün yeteneklilerin toplum içindeki oranı % 2. TÜZDER kurucusu Dr. Kemal Tekden üstün yetenekliler için yer üstü hazineleri nitelemesi yapar.

Osmanlı Devleti 625 yıl boyunca tarih sahnesinde büyük devlet olarak kalmasını, sarayda kurduğu Enderun Mektebi’ne borçlu. Özel yetenekli çocukları seçip bu okulda eğiterek devleti yönetecek insanları yetiştirmiş. Sokullu Mehmet Paşa gibi Vezirler, Barbaros Hayrettin Paşa gibi kaptan-ı deryalar, Mimar Sinan gibi mimarlar, Ebussuut Efendi, Zembilli Ali Efendi gibi bilginler bu ocakta yetişmiş. 

Enderun Mektebi’nde ders sabah namazından sonra başlar, sabah namazına padişah da katılır ve eğitimi takip eder. Öğleye kadar bilgi eğitimi verilir, öğleden sonra okçuluk, kılıç kullanma, ata binme, marangozluk, atölye çalışmaları ve uygulamalar yapılır. 

Enderun Mektebi sayesinde Osmanlı Devleti...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enderun Mektebi kurmak veya üstün zekâlıların eğitimi 17 Ekim 2024 | 280 Okunma Gençlerin gelecek endişesi ve meslek lisesi 10 Ekim 2024 | 147 Okunma Milli Eğitim Bakanlığının fen kitapları ve Immanuel Kant’ın eğitim anlayışı 03 Ekim 2024 | 220 Okunma Luis Souza, neden İslam’ı seçti 26 Eylül 2024 | 330 Okunma İyi örnekleri çoğaltmalı 19 Eylül 2024 | 109 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar