Luis Souza, neden İslam’ı seçti

 Brezilyalı bahtiyar, internet üzerinden araştırma yaparken İslam’ı tanımış, bu güzel dini anlatacak bir hoca bulmak için 300 km yol gitmeyi göze almış. Hocayı bulmuş, sormuş, soruşturmuş...

 

Brezilyalı bahtiyar, internet üzerinden araştırma yaparken İslam’ı tanımış, bu güzel dini anlatacak bir hoca bulmak için 300 km yol gitmeyi göze almış. Hocayı bulmuş, sormuş, soruşturmuş, insana ebedî cenneti kazandıracak hakikatleri öğrenmiş. Uzun ve sarsıcı bir araştırmadan sonra gönülden teslim olmuş. 

Sarı saçlı, bıyıklı ve sakallı bir delikanlı olan Luis Henrique Souza da Silia ile Seydişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde tanıştık. Mütebessim çehreli, mütevazı bir duruşun sahibi. 

İmam hatip lisesi öğrencisi Mehmet Efe Karasu bana Luis Souza’yı takdim etti:

- Hocam, arkadaşım Brezilyalı Müslüman Luis. 18 yaşında Müslüman olmuş, tarih öğretmenliği okumuş, bir süre öğretmenlik yapmış. İnternet üzerinden Türkiyeli eşi ile tanışmış, evlenmişler. Türkiye’de ihracatla uğraşıyor, beş dil biliyor, tam bir kültür ve gönül insanı. 

İSLAM MANTIKLI BİR...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Luis Souza, neden İslam’ı seçti 26 Eylül 2024 | 290 Okunma İyi örnekleri çoğaltmalı 19 Eylül 2024 | 107 Okunma Büyük hayaller ve büyük hedefler gayreti artırır 12 Eylül 2024 | 77 Okunma Eğitimin kalitesini öğretmen belirler 05 Eylül 2024 | 160 Okunma Gazze’de on aydır parlayan cihat ruhu 29 Ağustos 2024 | 64 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar