Tartışmalar

Şu aralar sosyal medya tartışmalar yönünden inanılmaz hareketli. Deistler, agnostikler, ateistler ile teistler arenadaki gladyatörler gibi birbirlerine girmiş durumdalar.Sosyal medya tartışmaları genelde (muhtemelen mecranın...

Şu aralar sosyal medya tartışmalar yönünden inanılmaz hareketli. Deistler, agnostikler, ateistler ile teistler arenadaki gladyatörler gibi birbirlerine girmiş durumdalar.

Sosyal medya tartışmaları genelde (muhtemelen mecranın yapısından dolayı) işin uzmanlarının girdiği tartışmalar değildir. Daha çok, takipçi gençlerin dilini yakalayabilmiş, her şeyden tadımlık bilen youtuber gençlerin yaptıkları yüzeysel tartışmalardır. Fakat böyle olmasına rağmen tartışma sonuçları takipçiler tarafından fazlasıyla ciddiye alınır.

Bu tartışmalar elbette olacak. Bu bir canlılık belirtisidir. Dini tezleri savunanlar olduğu gibi, bu tezleri çürütmek isteyenler de olacak. Bunlar gayet olağan şeyler ve unutmamalı ki bu tartışmalar insanlık tarihi kadar eski… Küfür ve hakarete başvurmadan herkes düşüncesini söyleyebilmeli. Bence bu tartışmalara, bir tarafın lehine dışarıdan müdahale etmek doğru değil. Kurumlar bu tartışmalara dahil olmamalı.

Benim gözlemlediğim kadarıyla bu tartışmalarla ilgili en doğru yaklaşım sergileyenlerden biri “Hisar Kapısı” adlı YouTube hesabı oldu.

Bu hesap, agnostiklerin iddialarına cevap vermek üzere doğrudan alanın uzmanı biri isim olan Doç. Dr....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tartışmalar 29 Haziran 2024 | 48 Okunma ‘Anadolu İhtilali’nin Karnesi 22 Haziran 2024 | 148 Okunma Toplumun McDonald’slaştırılması 15 Haziran 2024 | 148 Okunma Nasıl Bir İnsan? 08 Haziran 2024 | 61 Okunma “Zamanların en iyisiydi, zamanların en kötüsüydü…” 01 Haziran 2024 | 52 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar