İlla üç beş kişi sallandıracaklar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin dünkü Meclis grubundaki konuşmasında ülkemizde büyük bir sosyal yara olan çocuk tacizleri konusunda almayı düşündükleri önlemleri anlatmış. Konuşma...

Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin dünkü Meclis grubundaki konuşmasında ülkemizde büyük bir sosyal yara olan çocuk tacizleri konusunda almayı düşündükleri önlemleri anlatmış.
Konuşma sırasında dinleyici partililerin “idam isteriz!” diye solgan atmaları üzerine Cumhurbaşkanı böyle bir düzenlemenin anayasa değişikliği gerektirdiği yanıtını vermiş.
Tuhaf bir toplumuz, ne zaman girift bir toplumsal olayla karşılaşsak, uyanık çok bilmişler hazır reçeteyi hemen sunarlar:
- Sallandıracaksın üç beş kişiyi bak bir daha oluyor mu?..
Bu, insanların iliklerine işlemiş olan yasakçı devlet anlayışının bir ürünüdür.
Yasakçı devlet, yasaklamanın yaptırımı olarak cezalandırdığından, aynı zamanda cezalandırıcı devlettir. Yasakçı devlet astığı astık, kestiği kestik yapısıyla, her sorunla karşılaştığında yeni yasaklar, yeni cezalar getirir, var olan cezaları artırır.
Yasakçı devlet ceberuttur.
Yasakçı cezalandırıcı devlet, bu yöntemleriyle sorunların üstesinden gelemez, hiçbir şeyi çözemez, bütün ceberutluğuna karşın yaptırım gücünün de sınırlı kalması yüzünden çarpık düzeninin ensesi kalınına hükmü geçmediğinden aynı zamanda “cart - curt”tur.
Ceberut cart curt devletin tersi, bugün uygar dünyada analitik düşünceyi benimsemiş toplumların oluşturduğu düzenleyici, katılımcı, akılcı devlettir.

*** Çocuk tacizi sorununun son zamanlarda, toplumsal bir yara halini almış olması, onun yeni olduğu anlamına gelmiyor.
Sorun yeni değil eskidir, yeni olan bu konudaki farkındalıktır. İktidar da bu konuya el atmakla, herkes tarafından desteklenmesi gereken doğru bir girişi...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi insan 19 Mart 2024 | 669 Okunma Laiklik nedir? 06 Mart 2024 | 220 Okunma Yıldönümü 03 Mart 2024 | 121 Okunma Aslında biliyorlar 01 Mart 2024 | 88 Okunma Vatan nöbeti 27 Şubat 2024 | 301 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar