Mermeri altın sarısıyla kaplayıp satmak politikası!
Politikanın bilinen anlamları dışında "Bir hedefe varmak için insanların duygularını okşamak, zayıf noktalarından ya da aralarındaki uyuşmazlıklardan yararlanmak" demek olduğunu, yaşanan olayları bu...
Politikanın bilinen anlamları dışında "Bir hedefe varmak için insanların duygularını okşamak, zayıf noktalarından ya da aralarındaki uyuşmazlıklardan yararlanmak" demek olduğunu, yaşanan olayları bu yönüyle değerlendirmek gerektiğini yeteri kadar anlatamıyor muyuz yoksa herkes bu gerçeğin farkında ve herkes politik davranıyor da biz mi anlamak istemiyoruz?
***
Geniş halk kitleleri, politikanın kendi çıkarları için "devlet kapısına bir anahtar uydurmak" olduğunu biliyor ve ona göre davranıyor. Bu sebeple, insanların büyük kısmı, ideolojik amaçlarla devlet erkini eline geçirenlerden görünmeye dikkat ediyor. Bu şekilde davranmanın ikiyüzlülük ve riyakârlık olduğunu düşünenler ise devletin her kademesinden uzak tutuluyor. Hani, "fırıncılara söyleyin ekmek de vermesinler" diye bir söz vardır ya, son dönemde yaşandığı gibi iktidardan yana değilseniz, iş sahibi iseniz işinizi korumanız, işsizseniz iş bulmanız imkânsız hale geliyor. Böyle dönemler uzun sürdüğünde de ikiyüzlüler kazandığı, açıklıktan ve doğruluktan yana olanların kaybettiği bir düzen söz konusu oluyor.
İkiyüzlülük ve riyakârlık "başarı"nın temel şartlarından biri haline geliyor. Böyle bir toplum düzeni ne kadar devam edebilir? Herkesin birbirini aldattığı, amaca ulaşmak için her türlü kutsal değeri paravan olarak kullandığı bir düzen…
***
Konuyu ele almama, Fransa'da bir gazetecinin, resmi başvuru yaparak polis olması ve altı ay süreyle çalıştıktan sonra istifa ederek, izlenimlerini yazması sebep oldu. Özetle, "teşkilatta ırkçılık ve şiddet kültürü hâkim" diyor.