Nedir 'Türk'le alıp veremediğin!
Bu vatandaş yine bildiğini okuyor. "Vatandaş" değil; "yurttaş" demeli. "Vatan" deyince, ortak değerlerden bahsetmek gerekir ki, "Türk"ü etnisiteye indirenle hiçbir ortak değerimiz olamaz! "Yurttaş" Malazgirt için...
Bu vatandaş yine bildiğini okuyor. "Vatandaş" değil; "yurttaş" demeli. "Vatan" deyince, ortak değerlerden bahsetmek gerekir ki, "Türk"ü etnisiteye indirenle hiçbir ortak değerimiz olamaz!
"Yurttaş" Malazgirt için döktürmüş ama, "Türk"ü silmek için döktürmüş:
"Bizans İmparatoru'nun komutasında ordu Malazgirt'e geldiğinde, karşısındaki Müslüman ordusu da Alp Arslan komutasındaydı ve sadece Türk kavimlerinden oluşmuyordu, bu büyük orduda Afgan kavimleri, Farslar, Arablar, ve diğer Müslüman unsurlar da vardı. Ancak, Malazgirt'e gelindiğinde, o yörenin Bizans hâkimiyeti altında yaşayan yerli halklarından Müslüman Kürdlerin de karşılarında bir İslâm Ordusu görünce, bu orduya su kaynakları, gıda ve at tedariki başta olmak üzere, her türlü lojistik desteği verdikleri anlaşılmaktadır ve bu, tabiîdir de. / Yani, doğrudur ki, Anadolu'nun Müslüman yurdu haline gelmesindeki -beşerî açıdan- asli güç, Malazgirt'te Bizans'ı yere seren Selçuklu Sultanı Alp Arslan'dır, ama, zafer, ona destek veren bütün Müslümanlarındır. (…) / Bugün Malazgirt Zaferi'ni sadece bir etnik unsura mal etmeye kalkışmak, o zaferde pay sahibi olan diğer Müslüman kavimleri rencide eder. Bu nokta unutulmamalıdır." (Selahaddin E. Çakırgil, "Asıl anlaşılması gereken 'Malazgirt ruhu'dur…", Star, 26 Ağustos 2019).
"Yurttaş" siyasî İslâmcıların vazgeçilemez ağabeyidir. İnsanları zehirlesin diye sık sık konferanslara çağırırlar.
D. Mehmet Doğan da "İslâmcı" ama Türk'ü kötelemez! Şöyle yazar:
"Türk kelimesinden rahatsız olanlara söyleyeceğimiz şu: Türk etnik bir adlandırma değildir, kültürel ve siyasî bir tanımlamadır. Başlangıçtan beri böyledir. Türkler devletle tarif edilir. İslâm dünyasında 'devlet' kavramı Türk kelimesi ile birleşmiştir." ("Mesele hâlâ Türk Meselesi…", Karar, 8 Ağustos 2019).