Saray, etnikçi siyasete döner mi?
ABD ve AB'ye şirin görünmenin, ambargoların önünü kesmenin tek yolu, etnikçi siyaset gütmektir. Rusya da buna dâhil! R. T. Erdoğan, Batı'ya yine göz kırptı. "Ekonomi ve Hukuk Reformu" sözünü, her...
ABD ve AB'ye şirin görünmenin, ambargoların önünü kesmenin tek yolu, etnikçi siyaset gütmektir. Rusya da buna dâhil!
R. T. Erdoğan, Batı'ya yine göz kırptı. "Ekonomi ve Hukuk Reformu" sözünü, her defasında tekrarladı. (Ancak Batı'nın anladığı hukuk reformunda iki sembol isim, Osman Kavala ve HDP/PKK'nın eski eş başı Selahattin Demirtaş'ı devre dışı bırakması bir tarafa hâkimlere "Mahkûm etmezseniz neticesine katlanırsınız." demeye gelen sözler etmesi biraz kafaları karıştırıyor.)
Reis reformlardan bahsetmeye başlayalı bir ay oldu. Reformların mahiyetini hâlâ bilmiyoruz.
Görünen o ki, para lâzım ve paranın gelmesi için yatırımcılarına teminat verilmelidir. İlk görüşmeler kimlerle yapıldı? Yabancı sermaye temsilcileriyle, yanından bile geçmek istemedikleri TÜSİAD'la, TOBB'la... Ne istedikleri dinlendi. TOBB iktidara yakın durduğu için söyleyeceğini sanmıyorum, TUSİAD acaba, "Şu yârân kayırmasından vazgeçmeniz bile başlı başına reform." dedi mi? İhale kanunlarının kişiye özel değiştirilmesinin nasıl bir güvensizliğe yol açtığını hatırlattı mı?
18 yıldır iktidarda olan bir partinin hâlâ teminattan, reforumdan bahsetmesi ironiktir.
"Reform" derken, Trump giderayak Türkiye'nin savunma sanayisini hedefe koyan ambargo kararını imzaladı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin silah ve teçhizat ihtiyaçlarını karşılayan ABD şirketleri bundan sonra yeni projelerde ortaklık yapamayacak. Joe Biden bir ay sonra resmen başkanlık koltuğuna oturacak. Bakalım o nasıl bir tavır alacak?