Şu zamanda Ömer Seyfettin'i anlamak
Ünlü yazarımız Ömer Seyfettin'in ölümünün 100. yılıydı. Üniversiteler, belediyeler, değişik kuruluşlar anma programları düzenlemişlerdi; ancak, salgın planları bozdu. Yine de kitaplar...
Ünlü yazarımız Ömer Seyfettin'in ölümünün 100. yılıydı. Üniversiteler, belediyeler, değişik kuruluşlar anma programları düzenlemişlerdi; ancak, salgın planları bozdu. Yine de kitaplar yayınlanıyor, dergiler özel sayılar çıkartıyor.
Daha önce bahsettim, Prof. Dr. Hülya Argunşah ve Prof. Dr. Nâzım Hikmet Polat, ilmî mesailerini Ömer Seyfettin'e hasretmişler, 36 yıllık ömrüne ne sığdırmışsa, dönemin bütün yayınlarını didik didik ederek, ismiyle, takma isimle, isimsiz ne yazmışsa ortaya çıkarmak için olağanüstü gayret göstermişlerdir. Milletçe kendilerine ne kadar teşekkür etsek azdır.
Mensubu olduğum DTCF Akademi'nin çalışmasından da bahsetmeden geçemeyeceğim. Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nin, 12 Eylül'ün öncesinde ve sonrasında cefa çekmiş grubu, millî meselelerde hassasiyetini yine ortaya koyuyor.
Yakın zamanda Taşnakçı Ermeni zihniyetin Azerbaycan'a saldırısına karşı bütün kuruluşlardan önce, "Azerbaycan Türkiye'dir Türkiye Azerbaycan!" bildirisiyle Türk milletine tercüman oldu.
DTCF Akademi mensupları, Ömer Seyfettin'i hatırlatmak için ünlü yazarımızın değişik cephesini ele alan makaleler yazdılar. Burada eski TRT yöneticilerinden mekteptaşımız Arslan Küçükyıldız'ın toparlayıcı çabasından özellikle bahsetmeliyim.
Türk Yurdu dergisinin ekim sayısı Ömer Seyfettin ve Azerbaycan özel sayısı olarak çıktı. DTCF Akademi mensuplarının makaleleri bu sayıda da yer alıyor.