Tarihi ıskalamayalım!
İlmî çalışmalardan korkmayacaksınız. Çıkan neticeyi beğenmezseniz bile kabul edeceksiniz. Bu netice sizi kendi teziniz üzerinde düşündürecek ve düzeltme yolu açacaktır. İlimde hamasete yer yoktur....
İlmî çalışmalardan korkmayacaksınız. Çıkan neticeyi beğenmezseniz bile kabul edeceksiniz. Bu netice sizi kendi teziniz üzerinde düşündürecek ve düzeltme yolu açacaktır.
İlimde hamasete yer yoktur. Belli meselelerde hamasete kaçıldığını belirtmeliyim.
Bu sıra Mustafa Kemal üzerinde fazla duruyorum. Birçok kaynağa girdim. Bazı araştırıcılar Mustafa Kemal’in bir “insan”, bir “fanî” olduğunu hiç düşünmeden, şahsı üzerinde istedikleri gibi tasarrufa gidebiliyorlar.
Mustafa Kemal’in mücadelesi ve ortaya koydukları belli... Sizin onun üzerine ilâveleriniz, ruhunu muazzeb eder!
Maalesef, övgüde ve yergide aşırılığı bir türlü aşamadık!
Cumhuriyet dönemi tarih anlayışları ve tarih eğitimi üzerinde durmak istiyorum.
Nevzat Kökten’in, Prof. Dr. Bayram Kodaman’nın nezaretinde yaptığı bu konuyla ilgili doktora tezine daha önce göz atmıştım. Keşke kitap hâline getirilse diyordum. Dileğim duyulmuş(!) olacak ki kitap çıktı.
“Cumhuriyet Dönemi Tarih Anlayışları ve Tarih Eğitimi (1923-1960)” başlıklı çok ihtiyaç duyulan bu çalışmayı Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu çatısı altındaki dört kurumdan biri olan Atatürk Araştırma Merkezi (ATAM) yayınladı.