Reichstag’ı hatırlatan manzara

Katil, soykırımcı, savaş suçlusu Netanyahu, konuşma yapmak için girdiği ABD Parlamentosu’nda ayakta alkışlanarak karşılandı ve öyle uğurlandı.Manzara tam olarak Almanya Parlamento binası...

Katil, soykırımcı, savaş suçlusu Netanyahu, konuşma yapmak için girdiği ABD Parlamentosu’nda ayakta alkışlanarak karşılandı ve öyle uğurlandı.

Manzara tam olarak Almanya Parlamento binası Reichstag’ı hatırlatıyordu. Hitler, Reichstag kürsüsünde konuşurken Alman parlamenterler sık sık ayağa kalkıyor, elleri kızarıncaya kadar alkışlıyor, tezahürat yapıyorlardı.

Tıpkı Reichstag’da Hitler’in konuşmaları ve bu konuşmaların çılgınca alkışlanması gibi, ABD Parlamentosu’nda Netanyahu’nun konuşması ve ABD’li parlamenterler tarafından çılgınca alkışlanması da insanlık tarihine kara bir leke olarak kazındı. Nasıl ki İkinci Dünya Savaşı’nda hayatını kaybeden milyonlarca insanın kanı, Reichstag’da Hitler’i alkışlayan o ellere bulaştıysa, katil Netanyahu’yu alkışlayan ABD’li parlamenterlerin eline de Gazze’de katledilen 40 bin masumun, 16 bin çocuğun kanı bulaştı.

ABD Parlamentosu’ndaki bu manzara, Amerikan demokrasisi yalanının ve “özgürlük” masalının de cenaze töreniydi. Demokrasi ve özgürlükler ülkesi olarak bilinen ABD’nin aslında Siyonizm adı verilen diktatör tarafından nasıl korkutulduğunu, nasıl sindirildiğini net olarak gördük.

Parlamenter Raşide Tlaib ve...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Teğmenler meselesine iyimser bir bakış 06 Eylül 2024 | 719 Okunma CHP sokağı kışkırtıyor ama sokak sahipsiz değil 02 Eylül 2024 | 1.724 Okunma Normal bir Türkiye fotoğrafı 30 Ağustos 2024 | 197 Okunma Müslümanların zaferi Malazgirt 26 Ağustos 2024 | 2.623 Okunma 1071’i doğru anlamak 23 Ağustos 2024 | 253 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar