Ayasofya neyimiz olur?

 Camiler, bizim için birer tapu senedidir, nişandır. Vatan toprağının kaymasına karşı dikilmiş ağaçtır. Müslüman Türk varlığını daha sağlam hale getirmek için...

 

Camiler, bizim için birer tapu senedidir, nişandır. Vatan toprağının kaymasına karşı dikilmiş ağaçtır. Müslüman Türk varlığını daha sağlam hale getirmek için çakılmış çividir.

Bundan dolayı, şunu mutlaka söylememiz gerekiyor: Camiler, dolsun diye değil, olsun diye yapılmış veya yaptırılmıştır. Camiler sayesinde, İstanbul bizim olmuştur. Öyle ki, Mütareke’de, düşman İstanbul’a gelmiş ama bu şehirde tutunamamıştır.

İstanbul’un en kıymetli camisi, bana kalırsa, Ayasofya’dır. Atalarımızdan bir hatıradır, ecdat yadigârıdır. Tarihi bir yapı olmasının yanı sıra, haçtan kurtarılmıştır.

Ayasofya, kutlu bir müjdenin adıdır. Turizmin değil, fethin sembolüdür. Fatih’in emanetidir. Hiç tartışmasız Müslümanların hakkıdır. 

Bu söylediklerim, bazılarına ağır gelebilir. Gelmesin.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye, NATO’dan çıkarılıyor mu? 04 Eylül 2024 | 352 Okunma Yegâne çıkış yolu: Malazgirt… 28 Ağustos 2024 | 59 Okunma Yeşil vatan… 21 Ağustos 2024 | 36 Okunma Esaslı bir muhasebe vakti 14 Ağustos 2024 | 22 Okunma Şehit İsmail Haniye için… 07 Ağustos 2024 | 70 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar