FETÖ Kosova yapılanması
“Bize ne Kosova’dan” diyebiliriz ama demiyoruz. Şunu söylüyoruz:“Türkiye, Kosova’dır; Kosova, Türkiye’dir.” Dün Kosova’nın bağımsızlığını tanıyan ilk...
“Bize ne Kosova’dan” diyebiliriz ama demiyoruz. Şunu söylüyoruz:“Türkiye, Kosova’dır; Kosova, Türkiye’dir.”
Dün Kosova’nın bağımsızlığını tanıyan ilk ülkelerden birisi olduk. Bugün de Kosovalı kardeşlerimizi, FETÖ tehlikesine karşı uyarmak istiyoruz. Bu maksatla, eğitim, siyaset, medya ve ticaretine sızan, bu organize kötülük hareketinin Kosova yapılanmasını tek tek kaleme alacağız.
FETÖ’nün Balkanlardaki merkez üssü, Arnavutluk’tur. Fakat bu ülke ile çok yakın ilişkilere sahip olan, Kosova’yı da yedekte tutuyorlar. FETÖ Kosova’yı, kirli ve karanlık işleri için, bulunmaz hintkumaşı olarak görüyorlar.
Kosova, henüz tam anlamıyla, devletleşme sürecini tamamlayamadı. Siyaset, adalet ve ekonomi, AB ve ABD kontrolünde. Ekonomik koşullar, oldukça zorlu. Halkın gelir seviyesi de çok düşük. Buna karşılık, yolsuzluk ve rüşvet oldukça yaygın. Hal böyle olunca, FETÖ de bu ülkeyle yakından ilgileniyor.
FETÖ’nün Kosova’daki ilk nüveleri 1998-99 Kosova Savaşı ve NATO müdahalesi sonrasında atıldı. Daha önce FETÖ Arnavutluk yapılanmasında görev alan bazı şahıslar, Kosova’ya gelerek, bu ülkedeki yapılanmaya öncülük yaptılar.
Gittikleri her ülkede olduğu gibi, Kosova’da da önce eğitim maskesinin arkasına saklandılar. Eğitim sahasındaki ilk adımları, Şubat 2000’de başkent Priştina’da, Mehmet Akif Koleji-MAC isimli özel liseyi kurmak oldu. İki yıl sonra da, ilk ve orta öğretime yönelik faaliyet yürüten,International School of Prishtina-ISP’yi kurdular. Bunları 2006 yılında Prizren, 2010 yılında Lipyan ve Yakova şehirlerindeki izledi. Son olarak,Prizren Yllka Kreşi’ni de açtılar.
Tüm bu okul ve kreşler, Gülistan Eğitim Kurumları isimli şirkete bağlılar. Şirketin en tepesinde ise, ‘FETÖ Priştina ve Eğitim İmamı’ Mustafa Erdemvar.
FETÖ, Kosova’da kök salabilmek adına, STK faaliyetlerine de yöneldi.Atmosfera Eğitim ve Kültür Vakfı kuruldu. Atmosfera’nın başkanlığını, ‘FETÖ Kosova İmamı’ Talip Aktaş yürütüyor. Aktaş, sekiz yıllık Arnavutluk görevinin ardından, 2004 yılında Kosova’ya geldi. Eşi Hatice Aktaş da, FETÖ ablalarına imamlık yapıyor. En yakın çalışma arkadaşı ise ‘Yerel İmam’ Erol Tabak.
Atmosfera Vakfı’nın bu ülkedeki ilk faaliyeti, esnafı örgütlemek oldu. Esnaftan toplanan himmet, zekât ve kurban paraları ile FETÖ lideri F. Gülen’in kitapları Arnavutça’ya tercüme ettirildi. Milazim Krasniqi ve Fadil Maloku gibi tanınmış Kosovalı entelektüellere, FETÖ lideri ve onun kitapları hakkında yazılar yazdırıldı. Paqja dergisi gibi birçok süreli yayında, FETÖ’nün faaliyetleri hakkında haber ve röportajlar yayınlatıldı. Ayrıca “Dinler arası diyalog” adı altında sempozyumlar düzenlendi.