Yegâne çıkış yolu: Malazgirt…

 Tarihte savaşlar çoktur ama zaferler az. Bir savaşı zafer haline getiren, o savaşın, neticesi yani neyi değiştirdiğidir.Malazgirt Meydan Muharebesi, Müslüman Türk milletinin bir zaferidir. Tıpkı Kosova, Mohaç...

 

Tarihte savaşlar çoktur ama zaferler az. Bir savaşı zafer haline getiren, o savaşın, neticesi yani neyi değiştirdiğidir.

Malazgirt Meydan Muharebesi, Müslüman Türk milletinin bir zaferidir. Tıpkı Kosova, Mohaç, Niğbolu ve İstanbul’un fethi gibi bir milletin, milletimizin kaderini değiştirmiştir. Malazgirt, İslamiyet’i kabul etmemizin ardından, tarihimizdeki en önemli olaydır.

Bazıları, “Malazgirt neden bu kadar büyütülüyor?” diyor. Rahmetli Nurettin Topçu ise şunu söylüyor: “Zaferin değerini kazananlar bilmez, onu mağluplara sorun.”

26 Ağustos 1071’de, bulundukları yerden başka gidecek bir yeri olmayanlar, kader birliğinin ilk adımlarını attılar. Bizans soğuğuna ve Moğol karanlığına karşı, bir ateş yaktılar. Anadolu’nun kapılarını, sadece Türklere değil, İslamiyet’e, kardeşliğe ve huzura açtılar.

Türk Tarih Kurumu tarafından yayınlanan İslam Kaynaklarına Göre Malazgirt Savaşı isimli...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye, neden Bosna’dan çıkarılıyor? 11 Eylül 2024 | 1.213 Okunma Türkiye, NATO’dan çıkarılıyor mu? 04 Eylül 2024 | 356 Okunma Yegâne çıkış yolu: Malazgirt… 28 Ağustos 2024 | 60 Okunma Yeşil vatan… 21 Ağustos 2024 | 36 Okunma Esaslı bir muhasebe vakti 14 Ağustos 2024 | 24 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar