Ülkemizde kutsal mekânlara ulaşım neden çok fiyatlı?

Ülkemizde sadece Mescid-i Aksa’ya gitmek zor değil, ister umre ister hac olsun Kâbe’ye gitmek de zor.  Özışık, Kudüs için çıkarılan zorlukları detaylı şekilde kaleme aldığı için...

Ülkemizde sadece Mescid-i Aksa’ya gitmek zor değil, ister umre ister hac olsun Kâbe’ye gitmek de zor.  Özışık, Kudüs için çıkarılan zorlukları detaylı şekilde kaleme aldığı için tekrar etmeyeceğim. 

Yedi yıldır hac kurası bekleyen kardeşime geçen gün bir acenteden telefon geldi, “Gözünüz aydın! Yedeklerden hac kuranız çıktı.” diye. Bizimki havalara uçtu tabii… Ta ki fiyat, kendisine söyleninceye kadar. Hacca gidebilmesi için istenilen para tam 40 bin TL. Asillerden boşalan kontenjan 40 bin TL’likmiş. Uygun olan hac fiyatı ise 12.250 bin TL.

Tabi önce 40 bin TL’yi duyunca, 12 bin TL nispeten daha az gibi görünse de ülkemizdeki insanların gelir düzeyine göre çok yüksek bir rakam.

Yaptığım araştırmalara göre fiyatların yüksek olmasının en büyük nedeni uçak biletleri…

Ülkemizde hizmet veren havayolu şirketleri dünyanın her bölgesine hizmet götürmekle ve bunu da uygun fiyata yapmakla övünen bir kurum  neden kutsal mekânlar için bu kadar yüksek fiyat uyguluyor? Neden Türk Hava Yolları, ana taşıyıcı olarak fiyatları aşağıya  çekmiyor?

Dünyanın en pahalı umresini bizim insanımız yapıyor maalesef.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hatice Cengiz Suudi Arabistan’a gitmeye cesaret edebilir mi? 05 Kasım 2018 | 7.735 Okunma Çağla Şikel ve Arda Turan’la ilgili önerim… 13 Ekim 2018 | 4.003 Okunma İrem Derici yalnız değil… 09 Ekim 2018 | 3.377 Okunma Engellilikte cinsel eğitim ve mahremiyet 04 Ekim 2018 | 4.368 Okunma Gündeş Zarrab 27 Eylül 2018 | 5.471 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar