‘Ceza onanır’ diye bu fikri ortaya atanlar oldu biz de güldük geçtik, ne diyebilirim

YAKIN ÇEVRESİNE SORDUM: İMAMOĞLU CHP GENEL BAŞKANLIĞI İÇİN ADAY OLACAK MI?

Bir dostumla sohbet ediyordum: “2028’e ya da 2027’ye üç-dört sene var ancak CHP’nin cumhurbaşkanı adayı tartışması çok erken başladı. Kulisleri yazan yazana.” Bu cümleleri kurmadan hemen önce, T24’te Murat Sabuncu’nun “Bir CHP dört portre/ Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı olmak için harekete geçebilir” başlıklı yazısını okumuştum ve aklıma takıldı: “Gerçekten Ekrem İmamoğlu, CHP lideri olmak ister mi?”

Sabuncu şu kulis bilgisini paylaştı:

“... Bir süredir İmamoğlu yakın çalışma ekibi ile CHP genel başkanı olma, daha doğrusu adaylığını koyma konusunda adım atmayı tartışıyor. Bunun hem partiye hem kendisine nasıl bir siyasi gelecek oluşturacağına dair değişik çalışmalar yapılıyor. Hatta konuşulan konulardan birinin de İmamoğlu’na dair siyasi yasak getirecek yargı kararının ana muhalefet partisinin lideri olduğu takdirde kolayca alınamayabileceği olduğunu söyleyebilirim. Ya da böyle bir karar alınsa bile ‘bu kararı aldıranlarla mücadele’ yönteminin daha farklı olabileceği de belirtiliyor. Bu arada Eski Danıştay 3. Daire üyesi Prof. Dr. Ali Ulusoy’un, İmamoğlu hakkında mevcut davaya ek bir dava hazırlığı yapıldığı yolundaki yazısını da hatırlatmakta fayda var. (26 Ağustos 2024/T24)”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AKP içindeki yönetim eliti ve karşısındakiler 30 Ağustos 2024 | 1.834 Okunma ‘Ceza onanır’ diye bu fikri ortaya atanlar oldu biz de güldük geçtik, ne diyebilirim 28 Ağustos 2024 | 1.685 Okunma İstihbaratçı gözüyle istihbarat özelleşirse 09 Ağustos 2024 | 1.453 Okunma Milli Savunma Bakanı Güler bu iddialara ne diyor? 08 Ağustos 2024 | 1.398 Okunma Ankara’nın takip ettiği konu: İsrail-PKK iş birliği 06 Ağustos 2024 | 2.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar